Search This Blog

Monday, March 30, 2020

Tips & Advices for WFH moms

Hello there.
I'm Maria, work-at-home-mom since 2013 with a degree in cleaning and masters in taichi.

I've gone on twitter once in a while (it's sorta where i go to nowadays, but i try not to go on too often too because there's so many stuff going on sampai sakit jiwa so yeahhh.....) and i realised that so many parents are doing so much during this lockdown time.
Like i've seen parents planning stuff to teach their kids, activities, play plans, cooking plans, self-care plans and so much more.

Here i shall say, please... please don't expect this lockdown time to be some "omg i have so much time!" time.

Just, don't expect too much.
Since the lockdown has been extended to another 2 weeks, i hope parents have some realistic visions & plans on what they can do with their kids, how to manage time working while having kids around, and do house chores too.

It's a lot of work, working from home.

Especially when you have young children.
I can only share my tips and advices for parents with kids 7 years old and younger.

So here goes!

Tips on what to do with your kids to keep them preoccupied:
1. If you have a printer, print out activities for your kids.
Example of printables:
- maze 
- word search
- colouring
- connect the dots (and complete the drawing)
- spot the difference
- spot the hidden drawing

2. If you don't have a printer, you can still google stuff kan. If you want some ideas: 
- mathematical problems. You can write them down on paper.
- how to tell time. Just draw clocks.
- spelling. Fill in the blank(s) like "_pple"
- tell them to draw something. Come up with a theme like "a cat in the garden".
- doodling

3. If you don't have time to do all this hands-on stuff, try download some good apps for kids to play. I suggest no need to play those learning stuff, but play like tetris, puzzles, riddles, etc. I let my kids play Happy Glass, Slices, Sandwich, ZEN.
These games, TO ME, would help them learn problem solving, analytical and quick decision making. Sorry for the loud "TO ME", but i just want to make it clear that i decided it on my own, not because i read some reviews or read studies about it heheee. 


Now, for parents, if you're the mom in the house and you gots no helper.. here are my advices:
1. Pace your chores. I believe you should know already kan. Heheee

2. If you cannot deal with your kids, please taichi to your spouse. Like me, when my kids fight, or don't listen to me, i just taichi kat my husband. I have other things to do and take care of, so i don't want to sakitkan diri with fights etc.

3. When you cook, cook lebih so that you can eat it for lunch/dinner/esok. This way, you can save time on cooking and save money and save groceries. Kalau husband you fussy, suruh dia order je dari foodpanda/grab. At times like these, i really hope you and your spouse can help each other out and not adding burden and resentment. It's a time to be closer and understand each other's role in the house.

4. As for self care, please do it simply. Use marzea products because it's minimal self care products and pakai sikit pun cukup. Hehehe.. And also when you're at home, when you feel restless or bored, instead of binge-watching, try to rekindle with your long lost friend called Hobby. If you like painting, knitting, or whatever, do it. If you don't have a hobby, then my friend, it's time to try whatever you can do at home. Like maybe blogging, play board games, do diy stuff.

5. If you cannot do activities with your kids daily, it's ok. You can't expect yourself to. But it's good to try put some time to do stuff with your kids even if it's just watching tv with them (and give them some reality check once in a while, like "don't be like that character. It is self-victimising instead of just solve the problem. Pastu menyusahkan orang lain. Tak malu" etc), reading books together, or anything for just an hour. 

Just so you know, as a professional work-at-home-mom, the job is very busy and tiring, and it is also very boring and lonely 😅
So, with that said, please rather than trying to cover that boredom & loneliness with "retail therapy" via lazada or shopee etc, please first and foremost, recognise that you're bored and lonely, and then put your shopping apps away, and really REALLY use what you ALREADY have at home, and then perhaps watch "Liziqi" on youtube so that you would be inspired to be self-sufficient, self-sustainable, self-recyclable ehekkkkkk 😝

And because it is tiring too, please don't take out your stress or tiredness to your family. Instead, tell them straight that you are tired. I always tell my kids, "Nadrah, Isaac, ummi dah clean, cook, blablabla, so i am tired right now and i want my rest. If you have any problems, you want anything, tell your dad" and then i lie down in my room.

Sebab kalau i penat and the kids make me angry, i can get into Hulk mode and even i hate to go into that state!

So taichi parents.. taichi.. 😆



I hope this is somewhat helpful.
I pun blog ni simply simply je.

6 comments:

Cik shuya said...

Asssalammualaikum dan hii. Cikshuya singgah dan follow sini. Jom singgah blog cikshuya jugakk

https://cikshuya.blogspot.com/2020/03/giveaway-vintage-pantsskirt.html?m=1

Fitri Reza said...

Nama :: Fitri Reza
Email :: Fitrireza72@gmail.com
Whatsapp :: +6285775967323
Negara :: Indonesia



Nama saya Fitri Reza dari Indonesia, saya pernah mengalami kesulitan keuangan yang sangat sulit di masa lalu dan saya telah ditipu oleh pemberi pinjaman palsu yang mengambil dari saya dan tidak pernah benar-benar memberi saya pinjaman, sampai baru-baru ini ketika saya mendengar tentang perusahaan (FEMI OTEDOLA LOAN FIRM), yang memberikan pinjaman nyata dan sah, setelah berpikir serius saya sampai pada kesimpulan dan mengajukan pinjaman, setelah beberapa langkah, saya menyelesaikan proses dan saya menerima pesan dari perusahaan bahwa saya pinjaman telah ditransfer, pertama saya berpikir itu adalah lelucon dan saya lari ke ATM dan saya memeriksa dan mengetahui bahwa itu benar dan saya bersumpah untuk membagikan ini kepada semua orang bahwa FEMI OTEDOLA LOAN FIRM adalah nyata dan mereka memiliki bukti untuk saya bahwa memang ada perusahaan pinjaman yang sah dan jujur di luar Indonesia. jika Anda saat ini menghadapi masalah keuangan dan Anda ingin perusahaan pinjaman yang dapat dipercaya membantu Anda, hubungi FEMI OTEDOLA LOAN FIRM hari ini dan dapatkan pinjaman dengan cepat ..

Kontak
Perusahaan :: FEMI OTEDOLA LOAN FIRM
Email :: Femiotedolaloanfirm@gmail.com
Whatsapp :: +1 (469) 464-5833
Whatsapp :: +1 (806) 395-2203

DRP said...

lets go to semarang

syaheerasanusi said...

Memang lemau extra je sejak PKP ni. I am going to be WFH-mom as well inshaaAllah and I can relate. But honestly it is not easy to work (on computer) and having 4mo baby 24/7 nak dengan mommy je. Thanks for the tips btw!

zlyana said...
This comment has been removed by the author.
Queen Lisa Efendi said...

saudara-saudara
Saya di sini untuk bersaksi tentang kebaikan Allah dalam hidup saya dan bagaimana saya diselamatkan dari tekanan finansial karena bisnis saya sedang menurun dan keluarga saya dalam keadaan asulit sehingga kami bahkan tidak dapat membayar uang sekolah untuk anak-anak, karena kepahitan mengambil alih hatiku
Suami saya juga menggagalkan karena kami menjalankan bisnis keluarga di (Surabaya, Jawa Timur) dimana kami jadi bingung suami saya mencoba untuk mendapatkana pinjaman dari bank dia menolak pinjaman jadi dia online mencari pinjaman karenaa dia ditipu oleh sone imposters online yang menjanjikan kepadanya pinjaman dan mengatakan harus membayar biaya untuk mendapatkan pinjaman sehingga husbank saya meminjam uang dari teman-temannya untuk membayar biaya maka mereka meminta biaya lagi dengan beberapa alasan dia harus pergi dan meminjam dari saudaranya di (Bekasi) untuk memastikan dia mendapatkan pinjaman setidaknya untuk membi/aayai kebutuhan keluarga dan setelah dia membuat biaya, dia diminta untuk membayar lagi dengan alasan tertentu, hal ini membuat keluarga kelaparan meningkat sehingga kami harus mengumpulkan makanan dari tetangga dekat kami. dan selama berbulan-bulan kami menderita dan bisnis ditutup untuk sementara waktu
Jadi satu sore yang setia sekitar pukul 14:00 tetangga dekat ini menelepon saya dan mengatakan bahwa dia akan mendapatkan pinjaman dari perusahaan pinjaman secara online sehingga jika dia mendapatkan pinjaman, dia akan mengenalkan saya ke perusahaan tersebut sehingga kami pergi ke ATM bersama-sama dan Memeriksa pinjaman itu tidak ada sehingga kami menunggu sekitar 30 menit kemudian kami mendapat peringatan di teleponnya dari banknya bahwa dia telah menerima money di akunnya sehingga kami memeriksa saldo rekeningnya dan lihatlah 300 juta kepadanya sebagai pinjaman
Segera saya berteriak di depan umum sambil menangis dan pada saat itu yang bisa saya pikirkan adalah jika saya dengan jumlah seperti itu, masalah saya berakhir, jadi kami pulang ke rumah saya tidak memberi tahu suami saya, dari 1 juta dia memberi saya saya membeli beberapa bahan makanan di rumah dan berlangganan dan tetangga saya dan saya meminta pinjaman kepada perusahaan karena dia memberi saya pedoman sehingga kami mengikuti prosesnya karena prosesnya sama sehingga setelah semua prosesnya, rekan-rekan saya diberi pinjaman oleh saya

 .(`’•.¸(` ‘•. ¸* ¸.•’´)¸.•’´)..«´ ONE BILLION RISING FUND¨`»(onebillionrisingfund@gmail.com)  
..(¸. •’´(¸.•’´ * `’•.¸)`’•.¸ )..BBM: D8E814FC

Anda juga bisa mendaftar sekarang dan menyelesaikan masalah keuangan Anda
Saya berbagi cerita ini karena saya tahu bahwa begitu banyak orang di luar sana memerlukan bantuan keuangan dan perusahaan akan membantu Anda
Gmail saya adalah

Ratu Efendi Lisa
efendiqueenlisa@gmail.com   
Hubungi Says::+62 857 1997 9422
Whatsapp::+62 857 1997 9422