Monday, January 13, 2014

To: Future Nadrah

assalamualaikum!

*nadrah tengah tido*
nadrah bergembira secara aggressive


kadang kadang nadrah ni suka buat lawak.
we know it's not as if dia tau dia tengah melawakkan diri, but she really is!

like when she yawns.
i'll cover her mouth with my fingers, and she'll lick it!
i thought i only smell like susu to her. guess i taste like susu too =p

and sometimes she'd cry after farting.
yesterday, i dah dodoi kan dia sampai dia tido, and just when i was about to put her down on the bed, she let out a tight "POOT!" and then "WUUUAAAAHHHHHH!!" dia nangis like there's no tomorrow.
satu rumah dengar. neighbours pun boleh dengar.
it's really that loud!

so i tanya si husbeng.

"you sakit ke bila kentot?"

"ha?" dia jawab

"nape i?" dia tanya

"sebab i tak sakit bila kentot. it must be from you la! sape lagi?"


"nah, suka sangat jilat jari ummi. nah amik amik!!"

wearing THESUT cardigan and Sunny Girl Dress from Fashionvalet.com

agaknya nadrah tekejut dengar kentot padat dia or kentot padat dia tu terasa cam explosion kat dalam pampers dia. who knows?!

nanti dia dah besar, i hope she remembers why and answer my curiosity (hence the title of this post).
geheheheeeeee =}


ps: tu la.. husbeng bangga sangat muka nadrah macam dia. skang any weird habits of hers will immediately be a reflection of her dad. MUAHAHAHAHA!
nadrah ni memang peliks_jr.blogspot.com
eh?
oh no. hope husbeng tak baca this post. heck. hope dia tak ingat my blog!!!!

54 comments:

YnaRazali said...

haha..comel je Nadrah. Dia terkejut gamaknye Kak Maria.:)

Yana Heir said...

hahahaha.. sgt comel ok!

amiraismira said...

Hahaha..nice habbit nadrah..ur parents will happy to suit which habit came from ?

amiraismira said...

Hahaha..nice habbit nadrah..ur parents will happy to suit which habit came from ?

Miss Moon said...

hahhahah comey je nadrah neh ..

anak ai pun ley terkejut bila dia kentot ...kentot cam org dewasa je bunyi nyer hahahah

farra said...

hehe..mmg tekejot dgr kentut sendiri..kalau i, pas kentut i gelak.. nak plak kalau org dgr or dpt baunye tu.. so heaven!kahkah

Nurmujahidah Ismail said...

hahaha.. tergelak sensorang baca bab kentut.. wakakaa

Zakiah Zarkasi said...

Baby akak pon same.kalau nk kentot je mesti nangis..ekeke =)

Yanie Andierah said...

Comel nya nadrah

Illa Shanahila said...

comelnya Nadrah! perangai pun comel je walopun kecik lagi. wuwuwuwu

Tiha Azmi said...

Ahaha,Kak Maria...i thought akak update camni "to future Nadrah take care of yourself bile dh besar etc etc " hahahahhaa...lawak laa akak ni ..

http://popheart-tihaazmi.blogspot.com/

Chekgu Azrine said...

Sweet nadrah..
Kentot nadrah xbucuk lg kan

Abadi Mohamed said...

sweet Nadrah hhahahah

IdaRaida said...

Aha.... Dia terkejut kot kak mariaaaaaa... Weh! Best nya ada baby...

nayfatimah rasyid said...

salam kenal ... dah follow ..

nanti follow kiter yer ;)

Atiqah Wadiah said...

haha..lawak lah k.maghia ni..tanya mcm tu kat husbeng..haha :D

Fatin Amirah Abd Latiff said...

kak mariaaa.. i nak tngokk muke nadrah.. x nmpk sngttt.. btw congrates sis

eeda chan said...

Oh Emm Gee!! nama anak kita sama laaa... but mine has extra 'H'.. NADHRAH AZZAHRA and she will 7yo this year..

this is her blog http://babynadhrah.blogspot.com tapi dah lama tak update.. huhuhu.. since she already how to read & write, i'm expecting her to continue our work.. aci tak?

Good Luck in motherhood!

Nadia Dscarnia said...

Hahaa cute! regarding peliks_jr.blogspot.com, I did copy, paste and enter the web address.. my curiosity has been answered. hahahaa

Maziah S. said...

maria, i think nadrah sakit perut kot.. baby i kalau dia sakit perut pun she will cry.. cuma dia nangis dulu baru kentutla.. huhu.. n u tunggula sampai she start tu lick her own finger.. bukan je jari, kalau boleh satu genggam dia nak masukkan..and tiap2 kali baju n tudung i akan basah dgn air liur dia..huhu.. tak boleh dah pakai baju or tudung lip lap and accessories lagi.. takut dia hisap..huhu.. tp seronok tgk she grows up!!

Nurul Nad said...

ni nadrah yg klakar @ ummi nya yg klakar?!! hahahaha gelak2 dah baca entri ni.... :)

tenku butang said...

Maria maintain kuruss.. untungg

-<@ * Liana * @>- said...

hehe..tergelak baca..
my anak buah pun 7 months dis month suka kentut gak. Bila nak kentut kening dia berkerut. Kite yang terkejut dengar dia kentut. Dia lagi nak senyum gelakkan kita yang terkejut dgr kentut dia..haha..

Cik Yaya said...

memang lawak la nadrah ni...hehe..
kuat sangat kot dia kentut sampai sakit..huhu

Hennyza Faisal said...

Assalamualaikum...
Hi Eny ada buat contest kat blog..feel free to join the contest ...
http://www.hennyzafaisal.com/2014/01/blog-sharing-contest-with-victoria.html

PeRdU cINta said...

Hehe nadrah lepas kentot nangis..ermm dia rasa bersalah kot tak pun malu kentot depan ummi..huhu..tp elok la baby lawas kentot..kalau kembung lg jesian baby..

Farah Djamsari said...

tetiba rase nak ade anak hahaha

Maya Omar said...

alahai..sweetnyer nadrah ni..bab kentut tu memang xtahan membacanya..lawak la maria ni..
(salam perkenalan, saya pun maria jugak..:))

minn_mizi said...

my 2 months old baby pon macam tu... menangis kuat gila mcm kena cubit :)

Rose Azadir said...

Assalamualaikum, saya blogwalking kt sini, jemput datang ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer ;)

mastura mahmood said...

sorry for spamming
klik link di bawah,login & jana pendapatan anda! first login dah dapat US$25..saya dah cuba..anda bagaimana?

http://www.theweeklypay.com/index.php?share=349964
thanks :)

metal brain asylum said...

good read. tahniah dapat baby. :-)

cik amal said...

acctually, ada kes baby takut dengar kentut sendiri.. ada videonya kat utube :)

jemput singgah
http://cikamal.com/custom-made-sticker-kereta.html

lavenderlover said...

haha..comelnyer nadrah ni,,hehe

lavenderlover said...

haha..comelnyer nadrah ni,,hehe

syueee said...

so funny nadrah
:D Im laughing so hard reading this post. XD

Anizz Annisa said...

comel aje si nadrah nie.. pandai die ambil hati umi dye kan.. such a adorable girl syg.. :)
adnan-daughter.blogspot.com

Ms Ana said...

salam, I would like to invite Kak Maria and all readers to visit my blog.
bitasweet.blogspot.com

Lya Amilia said...

Assalamualaikum,

Boleh sy dptkan email addres Maria. Kami berminat nak menaja pakaian Maria. Sy nak hantarkan maklumat mengenai ni pada Maria tapi tak jumpa email address. Hope to hear from you soon. Salam.

Amilia

nurul sakinah said...

jom dapatkan apple Quran hanya rm 25 sahaja ...sesuai untuk baby nadrah :)

sis boleh tgk n like page saya ni untuk lebih lanjut :) https://www.facebook.com/pages/BABY-KIDDO-STORE/515044851941388?ref=settings

Nazirah Mohamad said...

comel ye anak awak...semoga menjadi anak yang solehah ye nadrah... :)
awak...doakan saya pun dapat bayi yang comel mcm anak awak ye... ;)
jemputlah singgah blog saya...
http://nazirahpunyablog.blogspot.com/

yayanrahman said...

kite rasa nadrah malu la..die nangis sbb dia malu, kentut die bnyi kuat..cr nk cover malu, die nangis..alahai comelnya

fatimatuzzahra said...

Hahaha sooo cute..i rase dia just terkejut with dat sound..sb my dotter dulu pun kalau dia terrsendawa dengan kuatnye, dia akan tersentak n pandang kiri kanan mencari eh bunyi ape tu..hehehe..coz mase dia dlm perut sunyi sgt..just can hear n recognize our voice, d mommy ;)

Penawar Demam Denggi

wawa zulkefli said...

HAHAHAHA LAWAKKKK !!!

Aliff Haikal said...

Really adorable ! :)

Misz Mong said...

so funny ok kak..hahaha i read it and trus ketawa ja ni...haha

anyway..jemputlah singgah blog saya ya,,,tq...:)

http://duniaaqumong.blogspot.com/

lovely pinky said...

nama penuh anak apa/

Akak Adek said...

as salam, kak maria... comel sgtttt akk & nadrah..! =D

Diyana said...

Comeillnya nama dia Nadrah... Tahniah!

Azahairi Abd Aziz said...

comel .....nice entry

SharifahAishah Al-hasbhi said...


Chomelnya baby nadrah

By the way please visit http://iluvtour.com

PeachyChantek said...

shomelllllll.... <3 <3 ^_^

http://peachychantek.blogspot.com/

mirza syazwina said...

adoi,tak tahan gelak masa baca,
kiut beno2..hehehe ^_^

cikpinky said...
This comment has been removed by the author.