Saturday, January 11, 2014

posessive obsessive

wearing Melly & Nicky cape from Fashionvalet.com

the thing about having a child in this era, is that our phone is filled with so many pictures of them instead of our camera because our phone is always in our hand, or within our reach.

i used to wonder why new parents (my age group) are so obsessed with their child.
having my own now, i really understand why.
they grow up so fast!
too fast!!

before this nadrah couldn't make other sounds other than noise (read: crying), but now she's making sounds like "aghee", "aaaahh"s and "eeeehh"s.
anak orang lain mungkin lagi hebat, tapi to me, sudah cukup untuk buat rasa nak terkencing sebab excited sangat.

so yeah.
i'm that parent now. yang obsess dengan anak tahap posessive sampai takmau letak anak yang tidur dalam dakapan kat atas katil dia sebab nanti rindu. over gila. mak pun rimas tengok. geheheeee =p
tak pernah la dalam hidup rindu someone camtu! 

only thing now, i hope the next child will get the same amount of treatment, attention & affection as the first baby.
in sha Allah =)

ok sorry post harini macam takde isi sangat.
just rindu nak blog.
bila tak dapat nak blog, idea bukan main curah mencurah!
bila ada time, takde benda comes to mind.

ergghh..

oh well.
take care semua!
thanks la baca post ni walaupun takde mende sangat!
love chuollsss! ahak!


btw, parents, please watch this, demi masa depan anak anda:



let's practise too to limit ourselves on our online habits to set a good example to our kids =)

14 comments:

Maya de Bee said...

Samalah..sblm peknan dlu kita pelik how a mother can actually know thier belly's week of pregnncy everytime org tny.dah peknan baru rasa kan? Excited pny pasal.. Hehe..

Haq Alang said...

yes first!
slm..xjawab dosa, kalau jawab sayanggg..
time idea mncurah-curah tu la kene buat note cepat2 Pn. Maria..nama je smartfon, haha..
jemputla ke rumah,terima kasih..
http://haqmilik.blogspot.com/

Sha Lew Lew said...

Salam subuh maria!

My doter is almost one month old. Have to agree on the picture taking. Instagram da penuh gambaq baby ja. Tp yg mencabar stay up whole night to feed the baby. Tak kira dia punya cranky teriak satu taman dgr. Huhu.

P/s: giler kempis perut. Jeles!

Cikdida Syuhada said...

Same here! Dulu wondering why but now i know why. And mmg sYang nk pisah dgn ank. Aritu anak kene tdo bwh kelamhu sbb ada nyamuk. Mak die ni dok sebelah je tp terhalang dek kelambu, rse cm rindu gile dh sbb x leh curi2 cium anak. Hehe

iman said...

rasa macam nak ada baby jugak sebab tengok macam seronoknyaaa

♥ aNNa ♥ said...

happy to see you here after so long! and say hi to nadrah! hihi.

Sheila Salim said...

Assalamualaikum akak. comelnya nadrah dengan maknya. semoga nadrah membesar dengan sihat dan jadi anak yang solehah. in shaa Allah :)

Nurfaezah Abdullah said...

lama x nampak akak online blog hehe

Radin Aden said...

Bukan tv je kena limitkan henpon pn sama...

hazirah kasimon said...

pergh akak maghia stil slim gituww

Autumn (Mrs Gaeul 가을) said...

Masha'Allah congratulations! I'm hoping to start a family of my own soon, may Allah help me. ^^

Hawa said...

MIss u so much sis maria..sy dah jd auntie rupenye after dah lame ikut blog u..hehe..semoga bahagia selalu

Cuddly Little Pie said...

Rase mcm baru je tgk your wedding video dekat youtube.. then when i google your name tetibe dah ada baby!! Sungguh cepat masa berlalu! Congrats and enjoy being a mom!

http://cuddlylilpieboutique.wordpress.com/

MissSunshiny said...

Ena...i love that verrryy berry informative video....good thing i am informed early before its tooo late gaah