Thursday, April 3, 2014

sedap sehingga menjilat...apa apa saja~

ok i tak tahan.

ingat nak tido je tapi the memory is still fresh, so might as well =p

nadrah just fell asleep at 11pm.
i just got back to class to find my mom & nadrah on the bed. nadrah was asleep, but the minute i spoke to mum (suara takde la kuat pun!), her eyes started to open.

slowly she was blinking, and then, PAP! terbeliak habis.

hahaha!!
comel~~



anyway, i was forcing her to sleep just now. had the lights off, singing her a zikir and tepok tepok bontot dia.
whenever she's on the way to sleepland, she'll rub her eyes.
so she was rubbing away sambil buat muka protest takmo tido.

i kept tepok-ing her bontot berpampers tu till she was finally letting her eyes close.
yang kelakarnya, she wanted to suck something.
she found my wrist, and started to lick it like crazy! nak nangis tahan gelak ok sebab geli geliman!!

YANG LAGI TAK TAHANNYA,

what happened to me triggered my memory of last night.
i teringat last night, in the middle of the night, i went to the toilet and i guess i accidentally woke her up.
so when i got back from the toilet, i saw nadrah's face at my husband's elbow.
sebab masa tu gelap kan, so i thought nadrah nak kena siku ngan suami, so masa nak alihkan nadrah, i was like "eh, nadrah is awake?"

rupanya...



dia tengah dengan syoknya, menjilat dan menyedut suami's elbow!! ANNNDDDDD suami tido tak perasan pape pun!!

KAHKAHAKAHAKAKKAHAHAHAHHKAKAKKAHHHHHH!!!!

ah ah..
KAAHAHHAHAAKKAAHH!!

pon boleh nadrah. pon boleh.

=p

48 comments:

Hana Jalil said...

Hahaha.. pun boleh lah nadrah.. cutee.. rasa nak gomol je dia :)

mirza syazwina said...

hahahahaaa!
kelakoo la nadrah ni ^____^
why so cuteee huh!!!
geram kak miza taw..weweweeee

sYiRa LoKMaN said...

haha..comelnye nadrah ni ^_^

Anizz Annisa said...

nadrah semakin bijak.. so adorable.. geram tgk dye..comell overload.. :)

intansyafikaanuar said...

Memang gelak membayangkan nadrah jilat elbow ayah dia . hahaa pun boleh nadrah .

Anasyg said...

belikan pacifier utk dia :)

belogisam said...

mmmmmmm.. tomey baby

Nuriesya Nadia said...

Hahahahaha pon boleh ! Asalkan jilat. Hahahaha

Akak Adek said...

ala2x... comelnyer ... =D

nadrah comel sgttt~ like mom & dad -nyer =D

mOoN IzzaN said...

Nadrah comelsss.. :)

Mek Onie said...

pun boleh nadrah,haha..cuteness ever!

Felis Domestica said...

jgan ayah dia tersiku sudah...tetiba siku sejuk... hik hik

boleh bagi chew toys tu kot, biar dia pegang n jilat....

Al Kisah said...

ni mesti ikut perangai mama dia nie.. hehe

MissNadia said...

baby memang sepanjang masa nak nyonyot..

saladinclothing said...

Wah comelnya anak! PAP! Terbuka mata terus lol

ninie comey said...

Comeynya nadrah...muka iras ayah dia tp cute mcm mamanya :)

CikPuan Jiyah said...

Same as Delisha!!Delisha also lick almost everything.. even my knee!! But Maria, if Delisha rub her eyes, it mean that she want to sleep...

Nur Najihah said...

cute nadrah! suka dia ye hisap2 ni..haha..lawak.

DatinWowhh Najah said...

haha cute :")) syg dia!~

Nurfaezah Abdullah said...

hehehe such a cutie

O'gosh Iskandar said...

comel je

sapphire said...

dia belum jumpa jari dia tu. nanti dah jumpa senang la nak tidur :)

Akmar Ramli said...

Seriuosly???
hahaha...cute gile nadrah.. jom singgah blog.

Mieza Everdeen said...

adoyai nadrah comelnya, siku pun dia layan ye XD

Zharif Azis said...

alahai comelnya nadrah =)

syananoriza said...

kak maria, belikan dia pacifier tu. mesti dia tak lepas punya. dulu saya macam tu. menurut emak lah. ehehhe

Noorkhuzieen said...

Lucu la nadrah ni

Chekgu Azrine said...

Comel sgt nadrah!!
Kiss her for me

maghia elele said...

eh sama lah habit kita nadrah oi. hahaha

Akeyla Azmi said...

kahkahkah!!1 Lawok je nadrah hewhew.
Ikut mak dia mungkin?
:P hihi

kim salam peluk cium dkt nadrah ye kak mariaaa <333

seraa zaim said...

Nak tumbuh gigi kowtss.. Hikk

LydSunshine said...

maghia, itu okay lagi... anak akak bila dah pandai merayap, ibu jari kaki akak pun dia masuk mulut dia. huhu..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum ME. hhaha comelnya nadrah. dia sayang abah dia tu, sampai jilat2 siku abah dia. hehehehe

Mommy Lyna said...

wah lama tak follow, dah ada baby rupanya. assalamualaikum baby Nadrah ;)

sarah said...

tu dia..elbow abah dia pun bleh...

haLyZaQiut said...

haha...comel je...dulu anak saya pon ada pacifier...tp nth cmne dia boleh hisap jari...once pandai hisap jari, terus x nak pacifier....nnt nadrah pon kjp lg mesti sedar yg ibu jari dia paling sedap antara semua...haha

Farah Azwa said...

She need pacifier tu, why dont you try?anak akak pun sama siap gentel2 kain..haha. .bila dah besar dia tak nak dah pacifier dah..siap buangkan sendiri..but nadrah you are really adorable! !

Farah Azwa said...

She need pacifier tu, why dont you try?anak akak pun sama siap gentel2 kain..haha. .bila dah besar dia tak nak dah pacifier dah..siap buangkan sendiri..but nadrah you are really adorable! !

puan.mila said...

Dah ada ank kecil ni mmg ada mcm2 ragam..ragam kelakar ragam mengis, hehhe


Jemput singgah sini http://bit.ly/1jSYLwR

Zooeyblu said...

Cute baby.

Anyone looking for cute and cool phone case, please visit our page: www.facebook.com/eggandsquare.com

Guaranteed affordable price :)

syamimihaziqah said...

Hahaha peliknya perangaiii. Kak, video of her pleaseee! Hehehee

Maria Elena Zarul said...

dah try bagi pacifier.

PUH! dia ludah si pacifier tu kuar mulut. tak kasi can! hahahaha!!

jari dia, siku abah dia, knuckle ummi dia juga la kena ngan taste dia. hahaha!! =p

olympia gold said...

We access been blockage out your blog posts and in adeptness acclaim it. thanx for the alarming reads! are you a fan of gourmet popsicles? wholesale Jewelry

Sebar Iklan said...

Very interesting article, I really enjoyed every article of this blog, and I learned a lot from here. Thank you for sharing with us. Visit my blog dofollow auto approve http://goo.gl/31NAio.

Sebar Iklan said...

Very interesting article, I really enjoyed every article of this blog, and I learned a lot from here. Thank you for sharing with us. Visit my blog dofollow auto approve http://goo.gl/31NAio.

fiefa said...

haii.. salam perkenalan,

feel free to join this GA
http://fiefa9009.blogspot.com/2014/05/fiefa9009-mom-baby-contest-and-giveaway.html?showComment=1400636817512#c3613146567423419160

HaziziYusof said...
This comment has been removed by the author.
HaziziYusof said...

comelnyer anak...like :)

kelapangan singgah blog saya yer.murah murah punya tauu :)

http://izzium2u.blogspot.com/