Monday, August 12, 2013

Aidil Fitri

Assalamualaikum!

Selamat Hari Raya!

dapat pun makan laksa johor!
selama sebulan puasa tu, memang duk craving laksa johor & soto. alhamdulillah dapat dah dua dua. ihikkkk! =p
ni gambo raya ketiga kat rumah aunty. heee..

first & second day of raya, husband and i were at melaka with husband's family =)
i was so nervous before then, sebab.. aku ni bukannya senonoh sangat.. dah la dengan keboyotan kini, takut tebosey secara tidak sengaja.
tapi fuhh! alhamdulillah it was all good!
makanan best, family best, kampung best, semua best =D

gambo raya di melakeeeee =D
asfiq teboseyyyyy!

ok actually i'm not sure where the word "tebosey" comes from, tapi dalam bahasa orang muo (belah mak kite), it means.... errr..
it's like perut terjojol keluar.
cats do this a lot.

masa kat Lion's Park in Cape Town.
this lioness tengah tido tebosey.

debab tebosey.

so yeah.
that's tebosey.

apakah motip blogpost ini?
.....

takpe la. kita random je la. huahuahua =p

first day raya, husband and i wore grey/silver sebab neutral. 
my jubah naturally comes from my own air tangan, La Kayena
tapi special edition sket sebab tak jual colour ni. 
ehek =p

shawl seperti biasa, takde brand. beli kat kedai random je tepi jalan.
brooch ni beli kat Fashionvalet.

in sha Allah after raya ni, i will restock the Jubahs i've been selling at La Kayena.
will definitely let you guys know when ya! just "Like" the page to get updated =)

barangsiapa yang tanya apa maksud "la kayena",
well maksud dia ialah:

you will feel comfortable in our jubahs and you will be more confident and can perform your daily tasks better because you're comfortable & more confident!

how's that?!
hahahahaa!!

by the way, this is out of topic (but then, it is a rather random post) agak agaknya, camane la raya masa kita jadi grandparents nanti.. this time, our grandparents masak cara old school. our time? maybe semua dah ada instant. instant rendang, instant laksa johor.. oh sedihnya! pastu kalau kita jadi grandparents kang, when our children & grandchildren takde, what do we do to fill our time?
husband said he'll probably still main game and i masih blogging. i said "yeah right". but then, who knows la kan? what do you think?

ok ok.
enough la kan =)

Selamat Hari Raya Aidilfitri!
Mohon Maaf Zahir & Batin!

48 comments:

Athirah Amri said...

Salam aidilfitri kak & baby :-)

Athirah Amri said...

Salam aidilfitri kak & baby :-)

Izzah Azizah said...

tebosey ? acano nok sebut nyer ?

btw, Happy Eid kak Maghia and Family

Nur Farahuda said...

selamat hari raya kak maria =D

munirah rashid said...

sempoi la kak..XD

Mek Onie said...

salam lebaran kak maghia :D

fasha said...

haahaa..sempoi giloo kak maria ni..eehee...

selamat hari ghaye kak =D

eLiza nABILah said...

Betul tu kak maria. Kenyang sampai perut terbosey. Org muor je tau ni..ckp ngn org luar, mesti diorg tye balik.hahaa selamat hari raya kak maria and family.

asha hana said...

wahh perut dah ada isi. congrats. btw salam aidilfitri akak dengan bakal baby tu. ;)

Nadia Elena said...

sy pun oghang muar, tp tak pernah dengar pun word tebosey tu. haha! btw selamat aghi ghaye kak maghiaaa. jaga peghut tu bebaik okies. laf y0uuu.. =)

hazmie said...

melaka dan muo.
dua-dua negeri are like my home sweet home sebab melaka rumah along dan muo umah mak.. hehe

Kak,muo area mane?

p/s: seldom heard muorians sebut tebosey. haha

Nurfaezah Abdullah said...

slmt hari raya kak maria ^^ next year beraya bertiga ^^

Haneeza Mohamad said...

oh yeah, word tobosey itu common word for muarian actually.. ngeee~~ neeza pun orang muar...huhu, samalah kita kak maria, raya dekat melaka juga..hehe

salam aidilfitri kak maria & family :-)

Dust said...

Selamat Hari Raya kak!

Diera Tekikushika said...

yes, kitorang family pon selalu cakap tebosey walaupon takde sorang pon family members from muor. hikkss =) selamat hari raya!

Siti Noor said...

1st time dgr perkataan "tebosey"...hihihi kiut sngt.. btw Selamat Hari Raya..:)

Rosmiza Ali said...

Selamat Hari Raya Maria! ^^,

puteri airyn said...

Selamat Hari Raya AidilFitri.. :-)

Tuan Faisal said...

Salam Maria,
Selamat Hari Raya Aidilfitri! :)

We are producing an episodic web content for a brand and would like to check if you would be interested to be part of our project.

Can we have your email address/contact no please?

I can be contacted at tuanfaisal@playground.my or 013-3626846.

Hope to hear from you soon!

Thank you.

Tuan Faisal (Tapai)
Producer
Playground Productions

Tyraaa said...

Comel gila kak mariaaaa ! happy eid kak :)

Jom baca entry ni : http://thetyrexblog.blogspot.com/2013/08/taktahu.html

Teena Tna said...

Selamat hari raya aidilfitri juga sis :)

Nice jubah...

Yana Heir said...

Selamat Hari Raya Kak Maria dan bebyyy :)

Dilla Haris said...

Selamat Hari raya sis maghia!

Kmpung muo kat mane??
Kite pon kampung muo gak, kt parit setongkat! ahaks!

Aien D said...

SHRA! MZDB! :D

syamimihaziqah said...

Kak Maghiaaaa, saya susah sangat nak cari jubah saiz saya. Tinggi 153cm tp kebanyakannya labuh. Sedih betul, tak pernah ada jubah ready made. Nak kena tempah tu leceh plak T___T

Anyway, selamat hari raya kak Maghia, husband, FL dan family! ^^

Reflisia said...

Selamat hari raya Maria =)

Hawa said...

kak sy follow blog akak dr akak muda mudi..now i can belive u married andh jd isteri org..skunk dah pregnant..kuasa Allah sungguh..seronok sgt n thanks coz sharing ur meaningful n happy go luck life dgn kitaorg xoxo for u n baby

erleena said...

happy raya day sis :)

Tuppylicious said...

Salam Aidilfitri ;)

zeera lily said...

maghia... makan laksa pakai tangan??
huwaa... senonoh dengan sengaja ke tu?? eheee...

selamat hari raya 2 u n family =)

http://belogzeera.blogspot.com/

terompah plastik said...

makan laksa johor dengan tangan tuuuu....
johorean habesss...!!

LeYa said...

selamat hari raya aidilfitri juga dari saya...

Intan Nadzeri said...

Salam Aidilfitri kak Mars!! :)
1st time berani comment kat sini..hehe

http://intanbalkish34.blogspot.com/

@ida said...

Hi, pd sesiapa yg berminat untuk bekerja part time dr rumah boleh sertai kami di :

http://www.jobdirumah.com/aidaXX

atau bg yg mempunyai masa lapang dan berminat untuk join paid survey, jom sertai saya di :

1.http://paidviewpoint.com/?r=sxrk6p
2.http://my.ipanelonline.com/register?inviter_id=2075257
3.http://my.viewfruit.com/Register/ODc4MjpHWEhIOUpBQTc4QTlWUFM1WVZEMg==/OQ==

setiap survey yg dijawab akan dibayar :)

Intan Zulhilmi said...

cun nya jubah!!!

Idzni Zalika said...

Selamat hari raya kak mars :)

Anonymous said...

UNIVERSAL CLIP LENS 3 IN 1 Cash on delivery area shah alam rm60.. If by postage add rm6..

Package contains :
1x Fisheye lens
1x Wide-Angle lens
1x Macro lens
2x covers for lens
1x cloth bag

SMS/WHATSAPP 0173645321

Jocelyn Lum said...

Selamat Hari Raya.
You ejoyed a whale of time at your husband's place.

Pictures show that all of you are happy.Awesome

http://biglovehome.blogspot.com/

ajad said...

terbaek!!! makan laksa johor pakai tangan..this is the right way to eat laksa johor. way to go!!

Ayumieka said...

Selamat Hari Raya... Macam saya jgk dulu... Tahun pertama raya sebagai suami isteri dan masa tu jgk la mengandung adalah pengalaman yang sangat best... semua makanan raya yang teringin dihati, ada didepan mata... wahhhh

mrs kayrul said...

selamat hari raya sis...lama tak jenguk blog nie rupanya dah berisi...tahniah ye

Fazilah said...

kak maria..cepat2 update jubah la kayena tu..

btw, selamat hr raya , maaf zahir dan batin.

balqyys jasni said...

kak maria!!! selamat hari raya aidilfitri..
hehe..
cute tummy!!!

balqyys jasni said...
This comment has been removed by the author.
elsyhamee said...

kak mariaaa~
aritu kite nampak kak maria kat jusco s2 serembannn 20/9/2013
tak sempat nak amik gambar~
:D kak maria~
KAK MARIA PUTIHHHH SGT~
heee first time jumpe!!
share your secret~
kite nye kulit kusam + gelap ~
:( stress2~
eit2.... (pap pap mulut sendiri)
alhamdulillah kann~
kak mariaa excited ni~ hehehe

sekslove.com said...



Salam Jabat Erat Tangan Dari Kami .

blog ini lg Blogwalking...
Dan Kalo Ada Yang Mau Cari Alat Bantu Sex Atau Obat Kuat Dan Obat Perangsang Atau Pun Obat Pelangsing Badan Blog Kami Menyediakannya jika berkenan berkunjung ya.. makacih

I am a blogger Wife said...

assalamualaikum. i am a "muorian" tak penah pun guna perkataan "terbosey" tu. anyway, i will most def follow you for the next zillion years. (kalau panjang umor) insha Allah.

Mas Rooy said...

Infon Nya Sangat Bermanfaat.

Salam Kenal hangat Jabat Tangan Dari Kami, Kalo Berkenan Kunjungi Balik Kapten..


Tips Agar Tubuh Langsing Usai Melahirkan

Tips Menghilangkan Jerawat

Tips Kesehatan Menambah Berat Badan

Tips Memerahkan Bibir

+++++++ Baca Juga Blogs Tentang +++++++

Alat Bantu Sex

Alat Bantu Sexualitasa

Alat Bantu Sex Pria

Alat Bantu Sex Wanita

obat perangsang
obat perangsang wanita