Tuesday, March 19, 2013

oz and powerful wonderful apentah

went out with mom and arief tadi.
feels like ages since i actually see one utama's content.
i mean, ada la few times pegi, tapi selalu sangat ramai orang. so tadi bila pegi pastu kosong je, rasa cam..
"I CAN RUN IN THE MALL CAN I, CAN I???!!!"

nyeheheee =p

but opkos i didn't sebab pakai skirt satu, and sebab nanti adik kata i tak macho.
buahahaha!

dapat tengok movie tadi cite oz and powerful wonderful apentah. forgot the title and am too lazy to google it up.

nyeheheheee =p

cite ok, not bad, but kids will love it =)
kot. depend on what kind of movies budak tu suka la.

so after eating and chilling and stuff, kita pun pulanglah.

mom stopped at a kedai, minta saya tolong belikan telur dan roti.
arief kata "what? ok send me home first"

mama kata "jap je. roti & telur je".
arief kata "but kak ena is a tortoise.."
kak ena senyap sebab tak paham.
aku tortoise?

arief kata "let me buy them"
kak ena terkejut dan terpegun sebab adik offer diri untuk belikan groceries!?
amazing!!

bila dia dah beli, masuk kete je tanya "how long did i take?"
kak ena jawab "5 minutes"

nyeheheheeee!!!

happy sangat rasa!
disebabkan ke-tortoise-an ku, adikku volunteer to do things for us!!
WEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!

ok tu je sebenarnya =p

im sure korang pun malas kan kekadang nak turun beli barang =p

*gambar hiasan*



26 comments:

Seneorita Baharin said...

untung jadi tortoise kan kak maghia....eheheehhe :P :D

Shakira Pathi said...

tortoise pun tortoise la, janji tak payah turun beli barang :P

Carlos Santiago said...

oh tortoise toiiii

www.bankami.blogspot.com

onie said...

hi tortoise :P

Husna Mubin said...

being tortoise is beneficial then. (y)

Eza Boom Boom :) said...

biasalah.. hihi. kalau kita beli barang, brg yang out of da list pun kita beli. hihi. kalau lelaki, kalau beli itu, itu je la. :)

zeera lily said...

women is olways tortoise maghia..
hahaha.. i slalu kena... ciss!

Nur Emilya said...

Tortoise ? Jahat betul hahaha.

Gerobox Usang said...

tortoise kau Maria,hahaha
salam dari bloggerboy baru..
vevibes.blogspot.com

Langit Tinggi said...

tortoisee.. ^__^ org suruh beli roti die usha sekali nametag muke cashier....mane tak lame.. <----tu aku..

munamuni said...

haha, pandainya Arief.... hahaha

Dilakochan said...

OZ the great n powerfull!!! :D
Best. Cite mula2 slow, dah separuh jalan baru eksaited tgk!

Mcm belajar science plak rasanya! hehe

balqisfz said...

hehe. kadang2 aqis pon cenggitu. disebabkan tahap kemalasan berganda, buat kerja memang thap penyu. penyu pon kalah. ok, aqis menang sikit. heheh

ct fesyen said...

sabar jela gan dak arief ni...

Nurul Farahizzati said...

ouch! tortoise? tapi, xpe.. untung kot ada yang volunteer.. hahaha..

Adams Ayens said...

Hahahah...beb..tortoise ek...
tapi adik u rajin hape..
jd kawan ek kite..
suke tgk meriaaa...ngeee...
www.ninkbuyen.blogspot.com

Maria Elena Zarul said...

hehe! arief tu panggil kite tortoise sebab dari nak beli benda yang wajib nanti kang ada 2 3 barang beli sebab rasa cam nak. tu yang dia malas nak tunggu! =p

belalanglalang said...

arief mat salleh rupanya ..hehehe

imantizz_truper said...

tortoise cute! ^_^

Wany Ramli said...

kalau kite kak maghia mlas nak trun sebab karang nak fikir tdung okay tak ke tak, baju okay tak, ramai tak. malu nnt nak trun. hehe.! :D

TeQah Khaire said...

Citer Oz tu memang ntah pape2 jer.
Graphic jer cantek @

Zharif Azis said...

perempuan sangat teliti memilih barang , tu yang ambik masa tu . kalau laki , barang apa yang nak , nampak terus ambik . tak fikir dua kali =D

lady scooter said...

ha3.... motif?? ok.... saya ketawa sorang baca entry ni...ha3

*sambung gelak - sorang2*

Fatinnadiah said...

kakak orang lain kawen still hangout dengan adik2. tapi saya, macam enggang dengan pipit.. dulu rapat kemain.. :( tau la jarak 8 taon,tapi dulu boleh je rapat.mentang2 ada suami.ngan kita nak x nak je .ya allah..double double double sedih

asmahani said...

Klaka adik u..tp i notice, he always cover his face with something macam songkok, hand flower you etc etc masa majlis tunang n nikah u aritu kan..pemalu eh orgnye..

sayanya pertama said...

SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER --> WWW.PASSPERCUMA.COM

INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM









ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)