Thursday, March 14, 2013

for you =)

assalamualaikum dearies!

ehem.
as a blogger, i like to share my thoughts, ups and downs, my life story, and a lot of other stuff.
but when i write saja saja je, just for my own sake, i didn't expect anyone to leave a comment. but when you (yes, you!) do, i'm honoured. serious!

bila baca some comments back, it's amazing how a lot of you have more amazing stories, how you've opened up to me, how willing you are to share your moments of laughter, ups and downs, and more..
i rasa..
terharu.
sangaaaaaaaaaaat sangat sangaaaat!!

serious!

i ni tak tau how to reply comments to be honest. so many times i baca comments tergelak2 sampai nangis, and ada gak yang nangis sebab i feel the sadness, ada yang tak putus putus bagi motivation and support =')
so what i do is, i pray for you.

and the reason that i'm telling this is because i want you to know that i appreciate, so very much!!, for all of your comments, for sharing a lot with me, and because i really don't know how to repay your kind effort!

whether you suka saya or tak, that much effort to write something in the comment box, letting me know your experiences and opinions, and hit that publish button, means a lot.
and like i said, i don't know how to repay you all..
since i'm not the kind yang buat giveaways or umm.. apa apa lagi, that's why i hope that my prayer to you would be good for you =)

in sha Allah.

and whether you're a silent reader ke, loud reader ke, guling reader ke, jumping reader ke, eh eh eh, dah over. ehem. thank you so very much!

may Allah SWT jodohkan kita untuk bertemu.
if we get to, i wanna give you a strong hug! tapi kalau i ngan my husband, tak boleh.. takut dia jealous. haha! (tapi on a serious note, bila i ngan hubby memang tak sociable sangat.. so sorry about that in advance!!)
if we don't get to jumpa, takpe. hope my prayers sampai jua =)



ps: i sangat serious sampai cakap serious 3 kali! serious gila! hehehe!

love you all wallahi, and moga moga kita pun dapat rapat kerana Allah =)
amiiin!


95 comments:

nuha said...

inshaaAllah :)

sitishahirahyangohsem :) said...

insyaallah kak maria :) semalam tengok entri jameela ada kakak. wuuuu cute :)

Shakira Pathi said...

insyaAllah kak maria :)

Jojet said...

saya doakan awk jugak =),wedding sy 24.03.2013..doakan segalanya selamat, dan semua orang bahagia..sangat takut dan risau..semoga semua orang hepi dan kita - sy dan maria elena boleh jmp dan kasi big hugs!

❤ Si Budak Vanilla ❤ said...

yey. .kita always support kak maria. .hehe. . :D dpt ke jumpa? sy kt sarawak. .:) inshaALLAH. .:D

Aina Areen said...

wahhh :) terharu baca :D

Murni Afiqah said...

InsyaAllah...ukhwah fillah. =)
Lama tak tgk vid shortnap

Nurul Nadila said...

Amin
im one of ur silent reader
but this entry sangat meaningful
and saya terbawak untuk komen..

All the best Maria Elena :)

Qaseh Syasya -____- said...

In Sha Allah =) Aminnnnn

GadizGula said...

we should love each other with no condition. we can be friend with bad person for the sake of ALLAH. we want/try to guide him/her to change to be a good person.
the greatest thing ALLAH gave to us is LOVE. we never know with whom we might fall in love coz ALLAH loves all of us. we are only human. who are we without ALLAH.

i love you too wallahi

Seneorita Baharin said...

bhaha, guling2 baca entry akak maghia neh...aamiin, hope dpt jumpa akak maghia eyh, kalo xjumpa, jumpa dlm mimpi pong boleh :P eheheee

AyesyaAhmad said...

oh kakak..i'm touched! u make my day. pray for u too kakak. :') *btw tomoro is by besday.hehe =P*

Nuriesya Nadia said...

Auch soo touched Kak Maria !! :')

p.s : i did saw u before tapi segan nak tegur. sebab u seems like a gangsta ! Ahaksss.

fatin fasihah said...

may god blessing u..
pray for happiness..

Nurul Amirah Mohd Hanafi said...

Salam kak maria,
I'm a silent reader of your blog, n this is a first time for me to write a comment here..

you have inspired me in many ways too, if asking the one who need to give appreciation it should be me..

looking at how you change to be a better muslimah, how you handle your haters, how you juggle between responsibility as a student, a worker yet now as a wife..

May God bless you kak maria, and may Him make us strong to continue our journey till jannah.. amin..

sheeraY said...

love u kak maria :)

Husna Humairah said...

Wuwuwww T_______________T

Thanks. Even saya jarang komen, tapi saya selalu STALK ! :p

hmmppppp, doakan bisness saya berjayaa. saya buat jual baju online. kak maria pun boleh beli apaaa. jimat sebab murah-murah je. hehee :)

okay take care. love you too wallahi! :')

Kuazue Mohd said...

:) thanks 4 the doa.. don't worry..freind is forever..lillahitaala...

oshinz said...

love the quote.. would like to share the quote too. hehe.

ausiera rosland said...

insyAllah kak maria :')

Siti Nur said...

tsssk kak maria!may allah bless us wherever we are.

nabila azmi said...

akak....=) hrp berjumpe suatu hri nanti..amiin..

=)=)...

nadia said...

Salam alayk kak maria.

im one of ur silent reader.n ni first time i leave my comment. =)
almost evryday i akn bukak blog u.yeah!sbb i suke bce u beceloteh,ur thoughts and ur new life(to be a better person,wearing hijab in a very right way)
In Shaa Allah kt akn berjumpa nti.hoping dat!
smoga kak maria and family sentiasa d bawah lembayung Rahmah, Maghfirah and Barokah Allah.

loves~nadia

Shazwani Ramly said...

insyaAllah. ade jodoh kita jumpe. :)

Nur Emilya said...

MasyaAllah, terharu baca entri ni, ada blogger yg sanggup doakan kita :')

I am a blogger Wife said...

Ada jodoh, IN SHAA ALLAH, berjumpa kita. Hope you'll recognize us [us = me, my 4 yrs old daughter, my 1 yr old curly son, the one that always melopong watching your vlog]

Miss Moon said...

saya peminat Maria Elenaaaaaaaaa gitew panjang jerit tew .......

terus kan menulis ya dik sebab akak nih pun sulent jugaks ( padahal tiap hari bukak akakkaka )

rindu vlog video u .....

Atie said...

Sebelum ni jd silent reader u saja..kali ni terasa nak komen dengan ayat semoga Allah merahmati hidup kamu sampai akhir hayat:)

aien D said...

Banyak sangat silent reader Kak Maria sini yg tiba2 bagi komen pulak kan. And me too, 1 of the silent readers, and ya, first time drop komen sini, hehe. 'Celoteh' kak Maria yang kali nie touching sgt, smpai kan tgn nie tegerak pulak utk type komen sini skali, and doakan kak Maria jugak...SEMOGA BERJAYA DUNIA AKHIRAT dan dijauhkan daripada melakukan sebarang kemungkaran. May Allah bless you Kak Maria!! :'D

*you inspired me to start blogging, and thanks a lot for that :D

::dAuZsHaNLeY:: said...

yah, pernha jumpa u masa Fisca kat UPM. tapi, time u sambung master kat UPM ni, belum pernah jumpa lagi.

Eza Boom Boom :) said...

I adore you kak maria :) InsyaAllah, Eza akan jadi loyal reader blog akak.. You inspire me always and always. Love you akak :').. May Allah bless you always! ^^

aini shahroni said...

sis maria.. saya pula yang terharu..

may1999 said...

Teringin nak jumpa Kak Mars :)

nhhas said...

Salam,

pernah tgk video 7 steps to a successful prayer? sgt bermanfaat.
dan saya harap maria dapat buat video yang lebih cool dan bermanfaat.

sorry sedikit pandangan,

kurangkanlah buat muka2 comel penyek2 berkerut2 tu, (walaupun cute. hehehe...

kebanyakan your idea di video, adlah bagus utk beri kesedarkan kpd orang lain...

tapi saya rasa maria lagi comel kalau dapat sampaikan dalam keadaan yang lebih baik... Insya Allah.

you have good tots, ada good follower dan ramai juga yang adore u.harap u dpt jd good inspirational esp to youngster ya (not gangster... hehehe....kidding yowww)...
btw,
all the best sister...

SuzieaN_Tarabas said...

In sya allah..thanks for that maria.. :)

najla mohayidin said...

wuuuuuuuuuuu. kak mariaaaa ! nak jumpa akak ! :'D hope so. aminnn

sarasyaiera (: said...

Ohh! kak Maria yang sweet. urm.. urm.. hee^^

Ainee Cumi said...

=) Senyum sampai telinga.

Somel-somel Adliza Azilda said...

amin. doakan maria begitu juga. ada rezeki, inshaAllah jumpa. harap jumpa in realiti bukan dalam mimpi je =)

My name is Wanita, and this is my story... said...

saya sendiri sangat-sangat mengagumi maria. nak sangat join usrah maria. :) boleh tak? :)

Nursaila Norman said...

really proud with u maria :)) this is my second comment in yr blog..dh lama malu2 kucing haha :D

after this, no more malu2 :P
serius,serius,serius.

XOXO

Syira Wahed said...

Salam..kak maria, i guess ade terserempak dgn kak maria ari jumaat lepas kt midvalley. Tp kak maria jalan laju sgt..x sempat nk catch up.hehe.. Hope in future kita boleh jumpa lg. insyaAllah.:))

FatihahRadzi said...

insyaAllah . may Allah bless u .

zaty arifin said...

I Love you Maria!

thefunnjoy said...

so touch

FairuzAqilah said...

insyaAllah, amin! :')
admire kak maria soooooo muchh!!! ♥

Miz Dayah said...

maria elena the best! :-D

Ismaizzah Aliah said...

Aminnn..
terima kasih kak maria^^
you inspire me a lot <3
selama ni pun sllu silent reader je..

sang puteri said...

I pernah terserempak dengan you. At that time you were with your girl friends so do I. I really want to tegur you but then my friends said "be cool girl you don't have to be so excited" hahahaha..at that moment I screamed loudly(in my heart) and I started mumbling "I really want to shake hand with herrrrrr..." (because I totally admire with your honest writing). but unfortunately I just can skodeng you dari jauh je.. cet! sadis je .. sob sob sob... insyaAllah kalau ada rezeki jumpa you I'll say hi to you.. ;)

xoxo,
shila

ena meina said...

salam sis
1st time komen,be4 dis just dtg blog sis n bce,ur blog is superb
i love to read ur post bcuz for me it is funny n informative.. :)
may Allah bless u sis maria :)

alyn hannani said...

i am your silent reader. first time komen kat sini. i LOVE your blog. serius, in capitals tu. :)
rasa appreciated with this post. do keep on writing, and i'll be supporting. :)
may Allah bless you, me and other readers. :)

♥ hudahassan ♥ said...

kak maria, hda nak say thanx byk2 sbb bile hda tgk vid kak maria. hda akan rasa nak speak in english and sometimes hda akan ajuk balek vid aqk ble ckp dgn kwn2 . hda tak malu dh nak speak in english . Thanx :D

hda sayang kak maria kerana Allah :)

Syamimi Rafee said...

Salam Kak Maria, just wanna say that I'm one of the silent reader tp this is not my first time commenting lol. Because I had been stalking you for so long so ada la kot sekali dua comment sikit hihi. I just wanna say thank you for praying for us too. Serious bergenang baca. I don't know why but I really adore you, and I look up to you. I've watched your journey in becoming a better muslimah these past few years and that was the time I really jadi a fangirl of yours *fangirl scream*. Kenapa I was so into it sebab at that time I was trying to change too. Studying and living in Egypt, I am surrounded by good Muslims mostly. Memang la I pakai tudung and all before this but singkat and pakai skinny and all. So I felt at that time that we were going through the same thing. Kadang2 bila rasa rindu nak pakai seluar yg tak longgar sgt I mcm "kalau Maria boleh I pun boleh jugak!".Sometimes some friends ckp I dah tak stylo skrg sbb selau pakai kain, but then I think of you and said to myself Maria Elena pakai kain nmpk cool je. So I would feel much better :)Over je kan? Haha. But yeah in a way you helped me to be what I am today. Still struggling. Bab aurat tu in sha Allah la skrg but need some more purification of the heart. Pray for me k Kak Maria. I am always praying for you. Tgk you kawen pun I yg nangis. Roommate I gelak je tgk I emo sgt lol. Malunyaa luahkan mcm ni mcm buat confession pulak >.<

However, thank you for inspiring me and being the awesome person that you are. May Allah bless you always, and may I get to meet you someday. Kalau tak kat sini kat Jannah nanti hopefully :) <3

Love,
Fangirl over the top hihi

Alia Hassan said...

may Allah SWT jodohkan kita untuk bertemu. n me pray for u too.. :)

Nurmujahidah Ismail said...

THANK YOU for your prayers kat maghia,,, :D

Nurul Natasyah Fulgencio said...

Waalaikumusalam :D

Hello kak :D
Well,I was kinda new in this blog world,and I was one of your new followers. It's nice to read you blog. :D like it.

Nurul Natasyah Fulgencio said...

Waalaikumusalam :D

Hello kak :D
Well,I was kinda new in this blog world,and I was one of your new followers. It's nice to read you blog. :D like it.

fazy said...

I already got your hug. am honored too. hikhik. will always support you from back kak maria. cause sebelah kak maria dah ada ur husband. hehe . keep your maghianess ok. love u lillahi :)

Crafty Nieya said...

wuwuwu .. time ni lah rasa diri ni dihargai oleh kak maghia even kite stalker akak je ni haa.. hohoks ! love you kak maria ! uhibbukifillah *sayasayangawakkeranaAllah*
http://craftynieya.blogspot.com

Ucu_Eyza said...

Salam Maria,

Agak agak kalau kite ketemu while ai wearing Sometime Bags that day,u hug ai lebih lame tak?Hekhekhek ;p

FiQa said...

ok fine. fine.
mata bergenang bace nih.
kak maria nih kan kan...
hurmmm, kita bersahabat kerana ALLAH S.W.T...
even kita tidak pernah jumpa, tapi kak maria tau kan kami sntiasa ade untuk kak maria, dan itu sudah cukup bagus kami tahu kak maria menghargai kami sebagai supporters kak maria...
dan doa2 yang kak maria iringi kepada kami semua, doa yang insha'allah dimakbulkan kerana kak maria berdoa tanpa pengetahuan kami sendiri. terima kasih kak maria. sentiasa kuatkan hati, kuatkan iman. never give up in whatever you do...
i love you kak mariaaaaaa!
*NAK JUMPAAAAAAA!!!!!

hirin said...

JAZAKALLAHU KHAIRAN MARIA FOR YOUR SINCERE DUA!

You are one INSPIRATIONAL women!
Continue to do what you do BEST.





Much love
Your avid reader from Singapore!

OrenJes said...

baca blog ni rasa dekat je dgn penulisnya..

keep writing pls :)

Int said...

touchy gila baca post akak kali ni!! wohooo smoga kita rapat kerana Allah..i really like that !
keep posting advices akak bcoz weolls like that! =)

maiza said...

mmg betul cakap your 'datuk' maria ade hati yg sangat baik....dari kita baca post ni kita dah blh th ape yg 'datuk' maksudkan masa video kawin u....tq

Ana Farhana said...

LOVE! kt blog sy x byk komen.. tp boleh jugk sengih2 sendri bile bce balik ;)

Nurul Ainaa said...

wah saya pula yang terharu! in shaa allah kite jumpa nanti =) dah tiga tahun bukak bukak baca blog ni =) really like it <3

nYUn said...

You've inspire me a lot with your writing! I'm goin to pray for you and all as well, In Shaa Allah :)

Amena Ithnin said...

hey it's okayla.. hehe.home alone la, what can i do..hahaha..dok boring gila kt sidec~ grr..even mcd also can't make any changes.tsk

KiriKanan said...

Salam Kak Maghia !
You know what , I love you so muchos ! :))))))
All your entries is awesome !
From your perkongsian about the ilmu that you got and to your life.

You know what ?
You look so beautiful during the akad nikah ( maybe this is a bit late? hmm..Takpe.. )
And, when I was reading one of your entries about when you and dato' was decides untuk tak bersentuh sebelum nikah ( tak tahu nk istilahkan sebagai apa . hhee~..) it just really makes me cry. It makes me touched. Really really really!!

Well, I really hope that we can meet. Taking2 pictures together. *wink*
in sha Allah , ONE DAY.

May Allah bless and ease you in everything. May Allah guide you through your days. May Allah kurniakan rahmat-Nya dan berkat-Nya buat Kak Maghia and Dato'. :)

As some comments above about the silent reader..
well, i'm one of them too.

I LOVE YOU KAK MAGHIA !


balqisfz said...

suka gmbr tu kak.:)

balqisfz said...

suka gmbr tu kak.:)

zeera lily said...

hi maghia.. ur thought pon kdg2 peliks like u..hehe..btw, i alwasys enjoying reading ur entry...the latest bout elian & truck tu cm tah pape gile..
mabe ada anta kacau diorg kut..haha

jmput bace entry kite...
ada story sket bout u... klu ad info yg xbetul hope leh betul kn ye..
http://belogzeera.blogspot.com/2013/03/beauty-with-brain-by-zeeralily.html

-xoxo

Aishah Moshy said...

aminnn . loveyou pretty sis <3

Whitelighter Atie said...

seriusly sy xpenah komen entry akak..tp seriusly jgk sy suke smua tntg akak,,,until kwn2 fmily n tunang sndr ckp sy obses dgn akak...ap2 sy bg cth mst psl akk...huhu...seriusly mmg nak sgt2 jmo akak n baik dgn akak n nak share semua dgn akak...especially when i hav prob...i think u r da 1 y can comfort me even thou sy ad 4 kakak...how big ur aura to me ...but i know who am i....kan.. :(

p/s me mysel pon sgt serius...hope sgt sy blh jmp akak..i never adore any1 until i meet u sis.. <3

fila zulai said...

kak maria..sini ada some dedikasi untuk kakak :)

from a deep small heart

http://itsliquidpaper.blogspot.com/2013/03/her.html

S a y a T i e r a said...

Saaaaayangg kak maria!

1st time komen, tp reader yg setia hee :)

Paradise Gal said...

Hai maria. i penah nmpk u kat conference being me.. tapi x tertegur plak. BTW heard a lot of stories about u. Negatively n positively. Ape pon.. I x kan nilai seseorang tu slagi I x kenal dia.ape pon all the best in whatever u do. hope will be included in ur prayer also!

Biela Naat said...

I love you kak Maria!!!!
"may Allah SWT jodohkan kita untuk bertemu." AMIN!!! <3

sunny kumar said...

Online Earning opportunities to make money online from home, Internet Online Business want to make money easy now.
www.jobzcorner.com

Qurratul said...

Assalamualaikum sis maria..

i really hope that we can meet n chit chat together closely..walaupun kita tak kenal sangat sesama kita tapi kita boleh jalinkan uKhwah dengan lebih sempurna kan... i really2 hope we can make tht moment...InsyaAllah jika diizinkan Allah SWT... i sgt2 suke baca story sis maria nie..tak kisah la pasal ape pun..dan amat2 merindui video2 menarik dari sis.. huhu :'(
btw semoga sis sentiasa success dan bahagia bersama insan2 tersayang..semoga sihat dan dimurahkan rezeki..aamiin...

Salam sayang dari ibu muda..hihi (muda ke)..
my blog : http://questorimori.blogspot.com/

Maicher said...

looking forward to see you!!

>:D

dee yana said...

insyaAllah kak maria,
nnt kalau ada rezeki lebih kita buat la percutian akak and your followers kannn hehh

Rina Rosdi said...

wallahi..i love you too maria. Hope that Allah swt grant you with beautiful kids & happy family :)

haidar abdullah said...

Peliks is the best blog ever

Love!

Anna_Z said...

Salam maria. I always feel that u r so sincere, positive. Am always look up on for that. Alhamdulillah. May Allah bless u n ur loved ones

A Girl Like You said...

Praying for ur happiness too! <3

btw, i met u, once! :)

Cik Nathrah said...

sayang maria selalu :)

bhawan kumar said...

Online Earning opportunities to make money online from home, Internet Online Business want to make money easy now.
www.jobzcorner.com

adzairdawati makdara said...
This comment has been removed by the author.
adzairdawati makdara said...

salam sis.. ur doa and prayer is enough for all of us.. it really means a lot to know that you ada baca komen2 kitaorang..

we did met last year at one Digi event.. And u r sooo humble and so kind .. boleh pulak layan snap pic dgn blogger picisan macam I ni.. really makes my day.. you are awesome.

Rakesh Kumar said...

Most popular 2013 Cars and Vehicles, Latest Company Cars Huyndai, Honda, BMW, Nissan, New Aston, Ferrari and Most popular speed and Super Cars
WorldLatestVehicles.Com

Leenalee said...

Salam k.maria. sy nk tnya wedding dress k.maria tu lace dia bli ktmna eh? Sy nk wedding dress mcm k.maria. huhu. Plsss. Upload zoom pnya gmba kt lace ke. Huhu. Plishh. Tq k.maria.

ily farahiyah said...

=D

sayanya pertama said...

SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER --> WWW.PASSPERCUMA.COM

INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM









ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)