Wednesday, June 8, 2011

dual redundant CPU

ini ialah muka hadapan magazine.
Aquila Asia namanya. (Facebook page HERE)
nampak "HIJABISTAS OF THE REGION"?
haaaa~

before that, here are some of the contents of the magazine! cool kan? this is the spread for Wardah by Dian Pelangi. memang awesome lah! =D

here, they talked about the islamic side of China, an eye opener for someone like me, who only thinks Great Wall of China when mention 'China'. hahahha! noob.

and so, here we come to the spread of 'Hijabistas' of Malaysia =p
Sue Anna Joe was interviewed for this article, and i have to say, she did us all justice in describing us. thanks Kak Anna!

jeng jeng jeeennnnggggg!!
need i say more?
hahahahaa!
memang i terkejut beruk bila Suri told me there's a huge picture of myself. bukak je magazine tu, ha amik! hahahaa! poyo tul saya ni. ampun ya =p

all pictures in this article are credited to Sue Anna Joe =D 

i've never heard of this magazine before, but now i strongly recommend muslimahs to get this magazine instead of you know.. mangga, URTV and the likes. this magazine is very informative and their fashion influence, is very cool! ohh! there's this article about a lady whose a non-muslim and an African American, went undercover as a muslim by wearing the hijab. the story is so cool, you have to read it =) i forgot to take a picture of it. heeee.. you can buy it at News cafe, MPH, i think popular pun should have.  =B

so yeah. a new magazine i'd like to share with you all. and the moral of the story is:

DO NOT LEAVE YOUR GUMMY BEARS/WORMS/BEANS ETC IN THE CAR WHEN IT'S HOT OR IT'LL BECOME GUMMY JUICE. motip? nak makan camane dah skang? tell me?
noob.

ps: title has nothing to do with this post. just something yang very stressful at work sampai terbawak2 everywhere. hahaha haha hah ha... noob lagi.

pps: want to have YOUR face in a magazine?
come and join me here! click on the poster for more info!! =D

haaaa~ dah ada opportunity, jangan buat dek je. seize it bebeh! 

71 comments:

Admiral Hafiz said...

pergh besar giler gambar!
satu page lak 2...

hehe congratz2

Entry Terkini:
AMARAN: Jangan baca entry ini pada waktu tengah hari..

Amira Izzati :) said...

Perghh ! Bestnyaaa ! :D Teringin nak jadi macam tu ><

esyaazman said...

untunglah cantik ;)tahniah sis !

Hashira Yusoff said...

yeah! kak maghiah masuk magazine! besar gedabak plak tu gmbonye...tamak tol. hehehe... makin pemes la kak maghia.. XD

--> frying is menggoreng

Suri said...

As salam..Maria!!! sy nak buat post pasal Aqulia Asia ni and nak scan pic from the magz tapi takut karang kcu copy rights pulak..boleh ke?

Didiey Fadhilah Ramli said...

WOWWW!!

gzalifa said...

nicenezz!!!!!

Aman Ibrahim said...

Satu page tuh~ memang best haha..
Moral of the story memang kelakar, tetibe ttg gummy bear/worm/bean yg dah jadik juice..

Nalisa Syahira said...
This comment has been removed by the author.
sesegar said...

congrate!
tak penah tau pun magazine tu kan
mana nak dapat tu selalunya? :)

Nalisa Syahira said...

Peh peh , untung laa .

jemput laa baca .

http://nalisasyahira.blogspot.com/2011/06/perangai-terkutuk-masa-sekolah-rendah.html

June 8, 2011 8:50 AM

Mz.PotatoePie said...

heee...chantek la Maria ni...

Zharif Azis said...

huyyoooo retisssss , bak kata cik epal .

Izzani Zulkifle said...

Wahh. Love to see when you are smile :)

zacky786 said...

cun laa.~

farahanizainal said...

sis maria elena,where can i get this magazine??look fun!!

hana sudradjat said...

you are in the magazine? cool! you look so cun! :D

miss inna said...

wah,besar gedabak gmbr sis..hebat gitu, mcm artis da kn..
erm, mana nak cari mjlah tu..xpernah dgr pn nama mjlh tu b4 nie..

Ninie Hanis said...

hi maria,this is my first time commenting here.You looked fabulous and the rest too in the mag.

I'm spotting the author of this article,Sheena Baharuddin.Is she the one who own this blog?:

http://gawdeepah.blogspot.com/

I'm proud to know that she was writing this article,especially about Hijabs & Fashion.

And it doesn't surprise me coz both of them (Sheena & Sue Anna Joe) are friends.

p/s sheena is my friend,we met since matric uia.teruje tgk nama dia dlm blog maria elena. :)

Adda said...

okay . mesti beli ! :)

laskar pelangi said...

makin fofularr la kak maghiaaa =D

Mama JnJnJ@Sue@Anang said...

tahniah maria...
akak peminat maria hehhe :)

Asmidar Mat said...

cool! :D

^ Uncle Syaf ^ said...

cantik kamu kat dlm magazine itu

^ Uncle Syaf ^ said...

wooo uncle tak payah belikan magazine tu, tak sesuai org jantan bace,....he3

sayaezka said...

waaaaa!!bez gler...
jelez2..cntek sgt!!

Pijahh' de-Arr said...

fuhh kelass..~~

Ejat said...

Untung badan gmbar ad dlm magazine..:)

petisuara said...

ape ni weh ape nih..dala gmmbar i kabur di belakang gmbar u yg besa tu. lepas tu hello apehal u tak flip smpai nampak muka i masa ramai2 tu..amboih amboih nak kena ke..haha

Sue Anna Joe said...

Yana, dah besar dah kot gambar you kat blog Maria ni, you gila shawl tu, dah dah la tu. Kasik can kat orang lain. Hahaha.

You should definitely read the article, a very good write up by my buddy Sheena.

I love you girls. <3 So proud to know you Maria and everyone else. Mwahs mwahs.

rosliza rubee said...

wow..masuk majalah..hehehe
kak maria cantik

ahmad hafiz fazrin said...

waw nice blog..really like itt.

amy shuhada said...

poor that gummy bears! :(

http://wowimstillamyshuhada.blogspot.com/

Dilakochan said...

Habis bagak 1 page gmbar you sis!! haha

Anyway, i mmg sukaa tgk style 'hijabistas'

Mizz Coki said...

Yo Maria!
Have always loved ur blog and never missed any single entry but yeah, am a silent reader though.

I'm not a Muslim but I truly adore your styles. Hell yeah, we still can rock the fashion scene with hijab right?

I jugak ada buat entri dulu2 pasal how a Christian lady punya dress up, walaupun tanpa hijab but still sopan giteeww!

You're very funny, brainy and rock steady.

Long live Maria Elena!! \m/


Entri Terkini: X-Men First Class Memang Kelass!

aiko kato said...

as a malaysian woman yg wearing hijab..babe!!am really proud of u...owhh..love ur shoes n definitely goin to buy this mag...
btw, nice meeting u at stellar's...u r cantik..n sgt cool...keep up love~

Almiraz said...

Wow wow! 1 page lak tu....comellll!!

Maya Lisa said...

kalau gamabr Maya tercelit situ tengah buang sampah pun Maya rase sangat hepi !nok jugokk...

Ima Amalina said...

kak Maria chantek...:)

Axie04 said...

wah full page tu, dah tu sangat sweet pulak

Shurazirah Sukhur said...

wow!masuk magazine..nice!u look sweet dear :)

btw, need help here..tumpang promote..thank you:http://shurazirahsukhur.blogspot.com/2011/06/wa-bukan-along-wa-cuma-maw-minta-tolong.html

Leman belum pak cik said...

lak aih :p ingatkan sumthin new bout cpu. aku rasa tertipu!(marah ni)

mudslinger said...

well, good for you girl!

as for the gummy juice, er... pakai straw boleh?

angkasa said...

waah wahhh hebat la kak maria elena!good job!

Cik Eka said...

pehh besa gambar maria..nice2

LUNA LANUN said...

tu sebenarnya nk bg tgk tu.. hehehe...

Entri terbaru:

1. Karangan Yang Boleh Buat Cikgu Tekanan Perasaan!!!
2. Petua Menegangkan Kulit Muka
3. Doa-doa Yang Diamalkan Semasa Hujan Ribut

FIRDAUS HUSAIN said...

gojesssss....

SizZLing SuZai said...

wahh wahh congrates 4 d feature n BIG CONGRATES 4 d big pic of u maria! ^^

kc kasedah said...

:) cool!

shahrul said...

perghh!!
1page sebesar-besarnye??
mesti kak Maria macam,"omg! my picture! so big! oh,its big.. oh,... ohh.. *quiet*... *screaming excitedly* ..

haha... ok,joking.. :p

GemukCantik said...

nak comment about gummy tuh je, yuckksss! lain2? maria hebat! full page tuuuhhh

l.a.d.y.b.o.s.s said...

bestnya kak maria dpt msuk magazine!

LittleGurl said...

oh sis!you are so gorgeous!

hana hanny said...

kak maria elena gorgeous! :) tahniah kak maria.

Sue Anna Joe said...

Maghia, I used one of ur photos in mah bloggaah. Here:

http://countthethread.blogspot.com/2011/06/earthed-featured-in-aquila-asia.html

I love you bebeh. Thanks!

fifie said...

knpe i ska bce ur blog?
moral : sbb nk tgk u buad buad noob but in ur beautiful way ^^

fifie said...

knpe i ska bce ur blog?
moral : sbb nk tgk u buad buad noob but in ur beautiful way ^^

saya.suka.menaip said...

cun gle .
btw,ur so cute . =)

Farah Amira said...

nice ~ ^________^

June Shukor said...

Siapa tau how to contact Maria personally, via email maybe. I've sent PMs to her at her fb tapi Maria tak reply lagi. I nak tanya Maria something. Thanks.

우미 칼솜 said...

Pehhhh sebesau-besaunyaaaa gambor kak Maghiaaa ;D

Love it

She Less Obvious said...

nak jadi macam kak maria ;'( hehe

syamin amira said...

Untungnye dapar masuk magazine~
Jealous ! -___-" Hehe.

YOUsoF said...

Huh tumpang BANGGA kat ko!! ;D
Kalau siap frame kot gambar camtu. (kalau rajen la)

tamimi's theory said...

bocor lagi,gambar justin beiber bercumbu dgn selena gomez tersebar lagi ldi facebook.

http://adf.ly/1rIxj

tulus sweet said...

i live here! Beijing...hehe

M.o.H.a.M.a.D.h.A.z.W.a.N said...

wah3... best kan. btw are u reading to kill a mocking bird?????
do visit my blog http://messyserabut.blogspot.com

Ummi of 3 gorgeous As said...

Assalamualaikum..
Saya terjumpa blog awak di wall fb kawan saya linkkan ke sini. Daripada orang berkata di belakang adalah lebih baik saya tegur terus ye. Anggaplah ini hanya teguran dari seorang kakak. Memang bertudung itu baik, dan tidak salah untuk trendy, TETAPI jangan sehingga menyalahi syariat dan lebih buruk lagi mengajak orang meniru cara kita yang tidak betul. Sebelum awak mengajar orang berpenampilan adalah lebih baik awak periksa dulu tatacara bertudung seorang muslimah yang betul, supaya apa yang awak buat tidak mendatangkan dosa. Cuba bayangkan jika beratus orang yang hadiri majlis awak tu, berpenampilan tidak mengikut syariat disebabkan oleh awak, dosa mereka awak yang akan tanggung. Kalau tak tahu bertanyalah pada yang pakar, tapi kalau kita bukan pakar janganlah bertindak seperti pakar kerana isu penampilan bertudung ini bukan hanya melibatkan soal menutup rambut tapi leher nampak, kaki berseluar ketat, lengan terpampang luas, tetapi ia melibatkan perintah Allah, besar dosanya jika dilanggar, atau mengajar orang melanggar syariat juga berdosa. Cuba fahami dan hayati artikel ini dengan fikiran yang terbuka, insyaAllah awak akan jumpa cara yang sebetulnya.

http://zaharuddin.net/lelaki-&-wanita/288-aurat-wanita--apa-sudah-jadi-.html

Wallahu'alam..

Deanna Aziz said...

Untungnya badan....i loike:)---

deannaaziz.blogspot.com

mmz said...

wah3...best nye msuk magazine ;)

agonist.beta said...

Cik Maria Elena binti Zarul, nak tumpang tanya. Aku baru terperasan kasut leather coklat yang kau pakai dalam advertisement tu. Boleh kasiktau mane aku boleh dapat kasut camtu?