Saturday, June 4, 2011

Nora Elena and Maria Elena

since i've started working, i hardly follow series/drama. 
nak download malas, nak tengok lak tak sempat.
if ada time pun nak tengok tv, i watch movies or series on starworld.

but lately ni, alot of people have been talking about Nora Elena.
a series on TV3, pasal cinta cinton based on a novel called Kasih Yang Suci.
yang buat i perasan kewujudan series ni is because of these tweets:

(click to see larger view bebeh)

*all tweets are not in order*

yang lasssssst tweet tu memang terbaik la! hahahaha! tu housemate i skang =p

ok so i tak tau la Nora Elena punya producer/director/script writer chose the name 'Elena' based on my name. i pun malas nak gi kat diorang and demand explanation. 
it's a common name actually. my housemate pun nama Iylia ELENA. camane? chill je la kan. 
hehehe!

oh btw, don't believe Ami tu! the series is not based on my life story! ami ami! =p

oh oh ohhhh!! kalau tak salah i la, there's a character named Maria kan?
hahahaha!!!

oh well =p

nanti tiba-tiba satu episode i ada kan. Nora Elena meets Maria Elena. rupanya i ni her long lost sister. and we found each other through facebook. kitorang macam 'eh you elena gak?'.
and then our mother told us "oh itu la adik kau nora, maria! lupa lak mak nak cite. dia nye mak lain la. tapi bapak korang sama. hehehee!! opps lupa nak cite. sorry ekk!!!"

HAHAHAHAHA! ok langsung tak drama. just kidding ok!! 
but thank you all for thinking of me when you watch the series. =B
kembang hidung, pipi, gigi sume ok. 

selamat menonton Nora Elena ya! 

ps: tak pernah dapat tengok lagi the series. just about 10seconds of it. when this guy told nora "saya ni memang nakal, tapi saya tak jahat" or something like that. i pun tak ingat. haha!

67 comments:

yui92 said...

cambesz ja klu cerita tu jadi camtu... anyway love ur new video...

Pijahh' de-Arr said...

hehee saya ingat y nkl nkl tuuhh..

nora elena sgt comey yaww~~

syamin amira said...

'Bagi duit hantaran , pulangkan..bagi hadiah kahwin, taknak..' HAHA line best in Nora Elena. Must watch it ! ^^

Lieyda said...

owh so the drama haha

meaw said...

kak maghiaaaaaaaa! onie iyoko was there ! i loikeeeee... serius nengok nora elena tu teringat kak maghiaaa :D

♥yaya budak suka embun♥ said...

love love love!! :D

Aida Arisya said...

kahkahkah gelak guling...so drama laa...bagus gak tu buat sambungan camtu...nanti nk suggest kat director dia...i punya twitt pun tmasuk ekk..enth nape tiap kali tgk Nora Elena i mesti nk mention u..hahahaha..kelakar laa u ni

Dilakochan said...

haha masa mula2 drama ni start. i sembang dgn opismate kemain confident "cerita MARIA ELENA tu besttt" opismate peliks da. MARIA ELENA tu blogger! NORA ELENA la. hiyyahhh...

~YANAS~ said...

mmg watak dlm novel 2 nama nora elena..so script writer pn mstila letak nama nora elena...

fifianggun said...

me also never watch this drama series,,,but it so coincidence hehehe,,,

Siti Suriani said...

suke giler citer tu,, :P

♥CIK SHA♥ said...

eh?seriously memang teringat nama maria elena bila tengok cerita tu.;p

amy amira said...

nama dekat2 je,hihihi

naz & sya said...

x tengok cerita tu, tapi novel dia best la gak. sangat best! novel tu published masa umo 15 tahun. sekarang da umo 18 tahun. 3 years back then.

cerita dalam novel tu macam ni , ( tak tahu la kalau tV ada tukar )

nora elena tu pernah kena rogol dengan someone masa dia secondary school. orang yang rogol dia tu Seth Tan. which is her husband la.

masa tu dia tak tahu siapa yang rogol dia, tapi one day, ( masa ni dah kawen, ) seth tu baru balik dari cameron, dia beli bunga rose berjuta - juta lemon untuk nora elena tu, bila nora elena masuk dalam bilik kerja seth ( if not mistaken la ) dia nampak topeng salji biru.

and masa tu baru dia thu yang husband dia tu yang rogol dia. masa tu dia mengandung. then perang dingin and segala bagai.

seth tu pulak ada pembantu =, nama dia yvonne. minah tu suka kat seth. kadang2 dia saja letak g string kat dalam kereta seth untuk buat nora elena tu cemburu.

tapi last sekali yvonne tu kena langgar lori. and they live happily ever after.

tu je yang ingat. haha. tapi tak tahu la kalau TV ada tukar somethin ke apa ke. try la beli buku dia, penulis dia Meen Zulaikha and Alaf 21 yang jual.

eyqakahkah said...

aah kan...
first tngok citer tuw asyik ingt maria elena jer...
hahaha

Amiirah-Cassan said...

hahaha nora elena and maria elena . CLASSIC ! hahaha terbaekkk ~ kekeke XD

Entry Baru: Ramai ramai Mira, Mira yang mana ???

About Me . said...

tu lah pasal.
selalu tertukar nak sebut maria elena time tengok cerita nora elena.

Najihah Malek said...

kalo orang tanya tengok cerita apa ? mesti silap sebut " maria elena" ..

adooiii .. demam kak maria elena yang superb ni ..

i'm always supporting u, kak maria ...
bila nak mendirikan masjid?

lalalalala~~~~

hana sudradjat said...

if the story include u as a long lost sister hehe mesti best!

eclipsesweet said...

elena... chantek nama tu.. hehe.. :)

rNesZaiNe said...

Suka gile cerita tuh <3
Mau boleh jadi gila -.-'

sya hassan said...

sy kekadang tetuko nora elena dgn maria elena.. hihi

A N E F F said...

Nora Elena tu adapted from a novel kannn ..

Skutik said...

hahah...
i also never got the chance to watch citer Nora Elena tu.

Yang best nyer, selalu tengok tweet orang cerita pasal nora elena. Kebetulan nama anak i, LAILA ELENA. Memang takde kena mengena langsung! Hahahah...

Hayati Hamzah said...

ala kenapa la dia tak buat cerita nora hayati . tsk .

gila tak glemer . HAHA

vampire's lovex said...

hehe

fyda razak said...

when people talk about nora elena, i said "nora elena who?"

when people talk about maria elena, i said this "oh that blogger yang funny tak ingat tu heh. I suka gila vlog dia! Aaaa~"

sesegar said...

banyak kali tengok nora elena..
tapi iklan je lah
ehehe

eyjalukman said...

sngt gempak lau sis maria jd kakak nora elena . haahah

Enchaoz said...

tb2 ada long lost sister.. ahaha

miera myrofa said...

ahahahhaa..
tetibe pulak jadi long lost sister..
ini dh mcm sinetron dh ni...
ahahahhaa ;DD

aiko kato said...

hehs~so happen...adek hero tuh name dia maria...hee~

Bashtiah said...

I baru nak buat entri pasal u n nora elena! Hahah... tapi seriously, I betul teringat kt u bila tgk cite tu.

rebecca melessa said...

ok gak kalo buat episod maria elena meet nora elena.hahahahha

http://bloknoktah.blogspot.com/2011/06/kesian-gambit-saifullah-kena-baling.html

fifa nadz said...
This comment has been removed by the author.
S Y I R O ! said...

adek brdik? boleh gile bile ttbe tgk kak maria ade brlakon skli. haha.
jgn bgi producer nora elena bace entry nie. nnt dy berminat. haha :D

jackieKOH said...


haha..nora ELENA = maria ELENA .. xperasan lak....

Entri Terbaruu : Orang cakap aku hensem? errr!!

Izyan Masri said...

OHMANGAI.I HAVENT WATCH THIS SERIES YET.NAK TENGOKLAH XD

Ani Inherown said...

helo maria. i am your new fan. keep up with what you;re doing right now because you know what? you're awesome ! ;)

PikaPiko said...

msa tgk iklan pon dah terbyg maria elena..
siap ckp mcm ni lg ..
'hahh, msty dia amik nma maria elena ni :P'


kak maria ,
sori sb amik pic utk ltak dlm blog..

http://magentalabel.blogspot.com/2011/06/addicted-to-stalking.html

aidillah HAIMI said...

tak salah, esok last cerita tu. baik tengok sebelum terlepas. sebab pastu dah ana lulu pulak.

Kin_Edward said...

your stories are very intriguing! Funny is what me likey! haha...About Nora Elena,its freakin' awesome! You gotta watch it!

dieyla said...

hahaha..igt kan sungguh tadi..nakal nakal

up kakurakawa said...

actually i read Kasih Yang Suci in 2006 if im x mistaken..
masa tu pesen shawl2 ni macam takde sangat kot. i think so..so bukan sebab maria elena lah kan.maybe sebab nama ELENA tu sangat best kot :)
tapi seryes kalau u letak part jumpe2 nora & maria tu, lari lah jalan cerita kakak oi...haha.
xmolah cite ni kait2 ngan u sebab maria tu was raped by his husband b4 kawen lah.
*perereeegghh..pembace novel tegar & follower tegar & segar you! keh3
X______x

M Fizan said...

wahhh..adik kak maria elena kan?? hehe

follow sini..klau rjin, kak maria follow lar newbie mcm sy jgk..wink2 ^_^

Zala Wajik said...

tiba-tiba director suruh tambah 1 episod macam tu mesti gempak.

HAHAHA

mudslinger said...

anyone tak sempat tengok kat tv, can watch it on tonton.com.my.

watch it back-to-back without ads. best....

shahrul said...

ouh..igtkan,bile nama da same, ade laa ah kak maria tengok cite tuh..rupenye tidak..haa...

pasal ayat tu, itu ayat inspektor amir cakap kat nora elena bile nora elena bangun keluar bile inspektor amir bagi ceramah pasal kes rogol..hahaa..i remember,i remember lor.. :p

noRa said...

name kita ada dalam siries tersebut... hahahaha..gelak pelish..i tgk buat lawak nih... ;p

Admiral Hafiz said...

saya nampak tweet saya!
yeah!

Entry Terkini:
Gathering Blogger Paling Meriah Pernah Aku Pergi!

Melati said...

masa kuar citer Nora Elena terusss teringat Maria Elena Zarul =)

hardy boy said...

ramai suka tgk drama tu termasuk wife saya yg akhirnya menyebabkan saya pun ter"minat" juga.hahahaha

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

nora elena and maria elena;) hehe.

nsdahlia said...

not bad kalau nora elena tetiba je jumpa maria elena. at least xla boring sgt cter tu. huhuhu~

fyda razak said...

Maria elena berlakon,harus aku tengok.Baru ah gempak tv3.gelak guling-guling aku.haha

miss Sushi ♥♥ said...

baru jumpa blog Maria Elena.ske entry nih.:)
singgah mine.

tinjau cafe said...

hii maria...mcm ner nk cntact u eh..

Encik Amie said...

makin meletop la kamu lepas nih..hehehe..tahniah.. video pon best2.

EtOn MeOn said...

yup2..i pon ingat maria elena n nora elena tu de kaitan.. haha.. nama elena da jadi feymes ames..

Nadiah Muhamad said...

hahah. ur cool B)

Nadiah Muhamad said...

hahah. ur cool B)

miyako said...

well my ofis mate yg mostly kaum adam nie la penonton setia!
x tgk sgt citer nie, bl boring jer...
tgk pon kat youtube .. ahaks
I put the link in my blog kalo nk tgk online check it out lar yer!

MARIA said...

Salams to u...Name lebih kurang dengan u but MARIA LIZA..

hellena said...

kalau helena pulak?...haha

Eera Shera said...

salam kenal.follow sini ^_^

tamimi's theory said...

bocor lagi,gambar justin beiber bercumbu dgn selena gomez tersebar lagi ldi facebook.

http://adf.ly/1rIxj

SHAFIZA MAT JUZAH ♫ said...

haa..tau xpe..
I penah tersasul name u kat kawan I..
macam ni...
"eh xtengok ke maria elena kat tv3?"
hehe.. sampai salah cakap..