Wednesday, September 17, 2014

save money by changing plan

assalamualaikum!

we all had that prepaid phase kan.

dulu masa kat matrix, kedekut betul nak belanja beli topup untuk sembang ngan family.
message pun seketul dua yang panjang secukup cukup "character". hahaha!
pastu sambung lagi perangai tu masa masuk uni.
kedekut nak beli topup untuk sembang ngan family, tapi amboi! bila nak gayut ngan teman lelaki, KEMAIN!
sanggup tu lari turun gi kopetro beli topup bila dah habis credit!
sanggup beli topup siap siap untuk sesi berborak hentahpape.
sanggup duduk kat tangga kena gigit nyamuk demi berborak hentahpape.

haih. zaman remaja..

please adik adik kakak kakak, jangan la macam saya yang dulu ye!!

i switched to postpaid masa kat uni gak sebab malas dah nak berlarian ke sana sini cari topup. i have better things to do with my time.
like watching How I Met Your Mother. hahaha! =p

and since then, memang i saved a lot.

i hope this blogpost can help you manage your money better =)
i have been using Digi the longest. i've tried others fyi.
and i like Digi coz they don't have hidden charges.

if you take the DG Smartplan 78 - means RM 78 per month, you get 3GB internet usage, 100 mins free talktime and 100 free SMS. FYI, 3GB internet tu cukup je for me. boleh check email, download stuff and whatsapp, surf, the norm. pastu, upon singing up, dapat lagi FREE 100 mins talktime and 100 SMS and rebates up to RM 60. pastree, dapat extra freebies like unlimited whatsapp, free norton security (sangat penting ini!) and free Deezer (music streaming app).

if you're a student, and you need a smartphone but can't afford it, you can actually get one for free.
cekidaut HERE to see the range of smartphones Digi has to offer k?

ada yang Free and ada yang kena topup duit


check out HERE to see other plans!

zere you go!
make a smart choice, have internet for all and save your money for a rainy day!
you'll be surprised by how things like this can really affect your savings. =)

28 comments:

Ayu azmir said...

setuju....

CikSiti said...

saya guna maxis..asik kena charge lebey jer adey

nurfadilah suardi said...

macam menarik jer Offer DIGI ni. saya nak bertukar kepada prepaid plan tapi tak tahu mana yg ok

Mizz Coki said...

Saya mcm u jugak, pengguna tegar Digi. Tak payah cakap postpaid, yang prepaid je, utk 2GB hanya RM48. Murah tak?

DrEm said...

ooooooo

Marou Apple Hijau said...

rindu zaman berlari lari cari topup. toup pun dah jarang beli skrg ni..

Bidadari gojess said...

erm...sampai mow, pakai maxis... no fon pun dr diploma smp dah anak 3 ni..lebih 10 tahun. Tapi bab internet plan, xtau mn yg lg elok. Bila altel nk kluarkan postpaid ni...

eh, jmput dtg umah
www.bidadarigojes.blogspot.com.

Natasya mohamed wazir said...

haha ingat sangat zaman share-share credit, zaman gila nak cari topup bila kecemasan..ooo zaman remajaku..")

Hello Aai said...

hahaha sy pon rather tgk How i met your mother drpd bergayut.

puteri bioseleza said...

seriously ios hanya utk emergency call je.. selalunye cume gune utk browsing.. hehehe... nak tukar plan tak bole lg kene tunggu contract plan abes... sigh..
btw, jemput2lah ke umah saya kalo nak tau pasal bio seleza feminine pad... ;)
www.padbioseleza.blogspot.com

yuuko uchiha said...

Penulisan entry yang menarik dan blog yang kemas.if you dont mind, our green warriors really need your support. Do click the link below and support us.

http://ridoma.blogspot.com/2014/09/todays-youth-is-tomorrows-future.html

yuuko uchiha said...

Penulisan entry yang menarik dan blog yang kemas.if you dont mind, our green warriors really need your support. Do click the link below and support us.

http://ridoma.blogspot.com/2014/09/todays-youth-is-tomorrows-future.html

Ahmad Asraff Ahmad Ruslan said...

memang menarik plan yang ditawarkan oleh DiGi...boleh juga mencuba untuk smartphone...

Anna Yahaya said...

Plan DG antara yang paling best maxis line klau area saya memang tak dapat..macam duduk dalam hutan

Jo Jie said...

I guess semua pun sama kan..hahah..chenta chenta..:P

Cikgu Norazimah said...

dah lama guna maxis..nak tukar pn ssh gak, tapi..tapi..mcm best jer plan tu

Cikgu Norazimah said...

dah lama guna maxis..nak tukar pn ssh gak, tapi..tapi..mcm best jer plan tu

salmiah awang said...

tahniah maria elena.saya jumpa blog ni dari nuffnang.

Faizal Dahan said...

saya guna prepaid digi je..salam perkenalan dari hpmurah2u.com

Amirul Faiz Abd. Razak said...

Dah lama tak guna prepaid. :)

Raudawati Abdul Rahman said...

betul..sy guna digi since 2008 smpai sekarang..dr segi servis dan charge mmg terbaik & termurah.. :)

Didie Farhan said...

Saya guna celcom untuk telefon dan digi untuk internet. Kedua-duanya pada satu telefon.

Mrs Yatie said...

nice. PG pengguna digi tegar :D

Mummy Putri said...

murah gile ek.. mcm best je ni..

Tips elak dikejar pembunuh

Razis Hamit said...

best entry nie. teringat balik zaman kat Uni.

Etuza Etuza said...

betul murah betul2 murah..

TiranaAduka said...

assalamualaikum wbth..

Salam kenal dari TiranaAduka selaku blogger baru....

Nice blog...

Jana Smith said...

I absolutely love this websites! It has so many great tips! definitely recommend this website for others!! I give it a 5 star rate. http://bit.ly/1H8KqEA