Sunday, February 10, 2013

aikol u jap lagi ok?

prof maria. 

amboih!

this was long time ago, before i got married (sekarang nak describe time, wedding is the penentu. before getting married means long time ago, after getting married means baru baru ni. aneh kau maria.) i participated in this client counseling session for law students in UIA.

it's really weird for me to be part of this.

firstly, saya engineer ketika itu. secondly, saya tak tau kebende la client counseling tu. thirdly, saya pemalas nak tukar baju lepas keje. fourthly, saya bukan lawyer.

fifthly, saya maria.

motip.

anyways, it was kinda coincidental. i was supposed to have a class that day lepas keje. so mula mula memang nak tolak la the invitation. until my lecturer said the class was cancelled. so apa lagi. 
cakap "i onz!" je la =p

then masa kat sana, i agak blur blur la sebab tak tau apa nak buat, and part of me macam penat from work and stuff so jadi takleh nak digest sangat info2 the committees bagi.
kesian prof mars ni.
hahahaa!!

but it was so fun! first time i dapat belakon jadi mak datin over as a client to two competing teams!

i think this was the part where the dude kneeling, the acting husband, pleading to have me back. oh, i as the datin mintak bercerai kot. and nak all harta back.

oh and the custody of the children.
and i think i said something like "mestilah i nak the children! syurga diorang under my tapak kaki you know!"

kahahahahakahakahahaa!!

i haven't acted for so long.
last i remembered was in uni.
coincidentally, asfirdaus, masa tu yang tak pernah nak pergi tengok theater kat uni, went with his roomate. just because.

and that was the first time he saw me. 

and kids, that was how i met your mother. the end.

eh eh ehhhhh!! salah cite.
=p

oh wait. cinta vlog tu ada la buat appearance. tapi that 5seconds of appearance don't count as acting la. more to menyibuk. enterframe. passerby.
so, not counted la.
hehehe!!

ha tudiaaa! si muka pucat di AIKOL!

sweet sis Taqiah =)

professor professor dan lawyer lawyer berjaya dunia akhirat, insha Allah =)

2 of my best friends are lawyers, and being part of the client counseling competition showed me a small portion of what they do for a living.

and this part of life is what i love most.

being able to experience and see different types of people and learn from them =)

peace!


40 comments:

Cahaya Dayana said...

Assalamualaikum...Entry kak maria sentiasa menarik!!!

FNMR said...

and kids , that's how i met your mother . Epic ! ahahahhahahahahahaha

Langit Tinggi said...

lawyer2 berjaya dunia akhirat..insyaallah..semoga mereka semangat dan mampu menegakkan keadilan dan dan undang2 islam di malaysia

Paly said...

entri menarik, gmbr pn superb :)

www.paly.my

xila dot said...

hahah suka!

Fatihah said...

kak maria sentiasa cantikkkk :D

syamimihaziqah said...

Ohhh so camtu la how you guys met ek? Interesting! Hehee

cimöt said...

oh really u come? ble nk join engin uia plak..? hiii

fadyxc said...

tak paham tajuk tu. hm? apa kena mengena?

reenapple said...

1st time singgah sini and your entry awesome!!! I like the way you wrote it. =D

Syafiq Maula said...

haha.. nak amik goodies pown sempat buat candid lagik~ hehe

shaz mizah said...

seronok la blakon jadi mak datin... siap tunjuk kaki lagi..hahah

munamuni said...

Maria.... I don't know why but i m really inspired by urself.. Keep it up

Cik Gempal said...

salam kak maria ! why don't you come to CFS IIUM PJ !! *troll face* :P

AmirahSM said...

Assalamualaikum kak maria.. sy suka attitude kak maria!! =)

mieza mohamed :) said...

assalamualaikum, saya hamizah dari universiti teknikal malaysia melaka, saya nak jemput kak Maria untuk jadi panel satu program kami, tapi tak tahu mcm mana nak contact kak maria. so boleh tak, kak maria email saya?

nurulhamizahmohamed@gmail.com please :)

Elisa Yasmin said...

awesome. haha.. i rasa menarik sangat baca smua your entry. nice. you are different and being different is awesome. keep it up maria carey. eh silap. hehe. bye :D

Fara.MK said...

Hahahaha! love this part:and kids, that was how i met your mother!

Azham Vsvc said...

Oh my I takut dengan lawyer hehe :)

Halimatul Saadiah said...

kat tajuk "aikol" tu refers to...Ahmad Ibrahim Kulliyah of Laws ^_^..memang client counseling sgt penting!! ;)

Aliff Haikal said...

mata dia ! hehehe

Diyan Hani said...

kak maria y comel dan entry yang menarik lagi tertarik

Mya Amyra said...

aahaah as always, cool and sweet ;)

Nurmujahidah Ismail said...

sambung cerita how i met your mother please,, :D

Miss NR said...

Nice entry...syok baca! :D sentiasa support Kak Maria! :D

fazy said...

I still got the vid yang kak maria berlakon malam tu. eventho the vid x berapa clear but still kelakar sgt. hehe. thanks for coming kak maghia :)

amer akat said...

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

Mohd Fauzli said...

suka tgk 1st pic tu.. bokeh dia cair...

Cheeky Cheetah said...

Kak Maria ! Stiap kaly Tasya buke laptop , msti check dlu kot2 ad entry bru .. Mmang da bomb ler blog akk . And satu lg , akk ngn abg asfirdaus emang cocokk sihh .. :) Hehe

Shana' said...

senyum je baca entry pasal AIKOL ni. I was an AIKOLian and still an AIKOLian now....plus...ada gambar my Supervisor in the pic (^_^)

Jαnnαhツ said...

comel.... this is how i met your mother lol!

me ordinary said...

the uiaans je yg faham the title..
maria u always creative =)

like ur words!

dan part tetiba yg best ialah :
HIMYM ...

hehehe

Nadia Elena said...

kak maria, doakan saya dapat jadi lawyer satu hari nanti keyh? btw, kak maria dah ada gaya mcm lawyer la, opsss i mean gaya mcm datin. ihik. motip sangat la kan. hehhe! ^_^

hara said...

TTS isittt? :L which production? Excuse me while i dig up the old posters to see if your face is on any of it.

MESSYSERABUT said...

in the last pic kak mars mcm excited terlebih dari org lain. hehehe.. semangat!!!

Farah Fauzi said...

<3 maria elena!

Zuliyati said...

nice reading :)

reynny said...

and that is How I Met Your Mother! okay statement ni sangat epic kak maria! hahahaha

M uinvest said...

Assalamualaikum, Ada baiknya sambil sambil online and sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Average ROI ialah 15% setiap bulan dari pelaburan anda.

Link : http://malaysiauinvest.blogspot.com/

PS : Boleh PM saya or email di myuinvestnet@gmail.com

sayanya pertama said...

SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER --> WWW.PASSPERCUMA.COM

INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM









ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)