Sunday, June 24, 2012

childhood memories

i think by now a lot of people get that i am the only girl among 4 siblings.
yang dah tau mesti macam
"yeah yeah. redundant betui hang ni! just shut up and tell us something new!"

redundant??? (refer to vlog)
YOU LEARNT!!!
=')
haha!

anyhoots, 
i dulu sangat idolise my brothers eventhough they put me through traumatic times. now, imagine having 2 elder brothers.. as the only girl, i do get confused with some things.

once upon a time (when i was a toddler), my mom caught me in the act:-

"ENA!!! APASAL NI?!!?" - mother

"kencing" - cute lil' me

"JANGAN KENCING DIRI LA!!" - mother

"tapi ike agy kencing camni?" - cute lil' me

hahaha!!!
of course the dialogue is not accurate but it was something like this la! =p

when i was a toddler, i tak faham that dalam dunia ni, ada two genders. i thought every human are the same! 
and i always get my brothers confused.
sebab to me, they looked the same. =p

another once upon a time, my mom caught me in the different act:-

"SAPE CONTENG DINDING NI?!" - mother 

"agy!!!" - cute lil' me

"agy, agy conteng ni ek?" - mother

"tak!! ena!!" - agy

"ena! ena ke conteng ni??" - mother

"tak!! ike!!" - cute lil' me

ahak ahak ahak!!! my mom saw me making art on the wall tapi dia saje je nak test me!
i was scared to admit that i did it, sampai i nak blame my brothers pun tak tau which is which.

kesian betul the baby maria.
=')
nasib cute.
AhaK!!

so itu la like 1/10 of my childhood memories.
siapa siapa yang ada identity crisis as a child, know that you're not alone. i am here with you.
though you're far awayyyy~

eh ter-michael jackson lak.

oh, i was just saying, YOU'RE NOT ALONE!!!
=p

37 comments:

wawa najwa said...

kite tak pernah kan lupe mase2 kecik lu. suwittt memoriess !

Zaiya said...

owsem la you kencing berdiri...
kahkahkah.. sy dlu pun penah heran macam u jgk.

Zaiya said...
This comment has been removed by the author.
steffany daph said...

bagus kenang2 zaman kecik, kalo dah besar kita pula yg ketawa kenangkannya XD

Sayidah Nafisah Ruslan said...

saya anak sulung, so saya pengajar semua benda baru untuk adik2 saya.. hehe

Snow Yuki said...

Saya pun macam tu, cuma saya ni anak sulung, and i always blame it on my little sister =P And, time tu adik saya baru 2 tahun tak silap, memang saya time tu buat tuduhan tak berasas langsung!

haz said...

mcm pernah je buat jugak. hihi. comel~ ^^

Anasyg said...

maria elena kencing berdiri? wah...sesuatu la u ni mar

Mooniqueen said...

As human being, mesti mcm tu... Rasanya bukan time Kecik je, Dah tua2 ni pun sama kot...

Hani El Zahra said...

i'm the only girl among 4 siblings gak...but youngest...mmg spoiled brat la...my brothers mmg x puas hati sbb kalau i'm the one yg buat salah pn x kena apa2...yayyy! tu masa kecik la...& when i was 3 years old i used to conteng a piece of art on my dad's car...guna batu!

Aliff Haikal said...

HAHA takboleh belah lah akak ni nak ikut abang akak kencing berdiri .

bayangkan mcm mana lah keadaan masa tu ek ? :o

kelakar!

balqisfz said...

kui3. cute lil sis ena, dont b so noty2. bap2 will come to u. waaaaa!~ keh3

Cha said...

Hahaha. ur story was super amusing! :D

Lizan said...

sy dipakaikan baju abg2, feeling2 gagah masa kecik2 dulu

Cik tikah said...

zaman kanak-kanak sgt best :)

NC said...

AHAHAHA...I am the only girl jugak. But the gap between me in my bro is 14 years old. So basically, my bro was always away...

I bermain sendiri2 atau dengan anak jiran.

I am a kid who always ask questions...

Pada satu malam, sedang menonton berita dunia and time tu masih belum pandai membaca...

Me: Mummy, itu telur apa? (Sambil menunjuk ke TV, terlur besar warna putih. I guess tu telur burung kasawari)
Mummy: (Tidak tgk TV), Telur gajah...!!!

Satu hari saya buka peti sejuk, first time nampak telur warna putih (telur masin).
Me: wahh...ada telur gajah macam di tv, tapi kenapa kecil???

So when I was in Primary 4, ada ujian Sains. My name was called. Paling last. I got the highest mark 96. But cikgu sains saya panggil camni.

Cikgu: Fadzillah, cuba tgk kertas ni. Gajah beranak atau bertelur?
Me: Bertelur.
Cikgu: (Sambil tahan gelak) Gajah haiwan mamalia, jadi gajah ber...?
Me: Bertelur.
Cikgu: fadzillah, gajah berdarah panas, haiwan mamalia, gajah beranak.
Me: Tidak cikgu, Gajah bertelur...saya pernah nampak telur gajah...

Last sekali, cikgu tu tak tahan..dia gelak juga...

arghhh sedih kerana diriku ditipu...

Nurmujahidah Ismail said...

saya pernah minum minyak yang orang guna time mengecat because i mistook it with air bali,,,, cute big me,, hahaha

myra abdullah said...

hahahakk..

time budak-budak mmg cmtu.
bile dikenang balik.malu pun ade kan.hehe

Alif Farhan Mohd Azham said...

waaa , so tweet tweet sgt ..
I'm the only boy in my family if my brother not come after 7 years later .. HAHA . but it will be more tweet if Kak Maria can visit my little tinny blog . Thank you .

ceq_10 said...

siblings sy punye childhood memories termasuklah termakan skru,letak tgn dlm minyak panas, lidah terlekat kt freezer n many moree....scary tak scary tak??hahahaha

Jocelyn Lum said...

funny moment!

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said...

haha... i'm the only boy la in my family. so, when I'm a little kitty little boy, I'm used to take a bath with my sister la.

bila perempuan habis mandi, you know, perempuan akan berkemban which is pakai tuala dari buah dada dan ke bawah. *masa tu my kakak baru sekolah menengah kot. awal sekolah menengah*

disebabkan i'm the only boy, takde abang pulak tu, so, tak tahu orang lelaki guna tuala macam mana. my ayah jarang ada kat rumah sebab kerja la kan. and bila dia mandi, i;m not at home because main sana sini.

so, since I was child, i tiru macam kak ngah , alang pakai tuala after mandi. haha. pakai tuala dari buah dada. kah kah kah..

lelaki is supposely la kan pakai tuala dari pinggang. and I kekdahnya pakai tuala macam perempuan sampai darjah 6. heh

dan kenangan sangat. haha. bila dah masuk sekolah menengah, baru tahu yang mana lagi afdal untuk kaum lelaki tutup guna tuala.

Nazrul, Nazrul

Miss D said...

hahaha..memang cute miut la!!

LUNA LANUN said...

tetiba rindu jaman hingusan dulu2!

LATEST ENTRIES
1. Pasar Kraftangan Kota Kinabalu - Syurga Membeli Belah Barangan Kraftangan & Mutiara Sabah

Atiqah Wadiah said...

hehe~comel lah k.maghia time kicik2 :)

Rara Nasiha said...

kaki conteng dinding? itulah saya. hihi. high 5! :)

Maria Elena Zarul said...

KORANG!!!

LAWAK GILA CHILDHOOD MEMORIES KORANGGG!!!!!!


TERGELAK GELAK I BACA!!!!!!

thank you thank you thank you sebab share!!!

hahahahahahaha!!
serious lawak! =')

✿Lady Ainaa✿ said...

hahaha cute sgt sis.. kecil2 memang nakal..sape2 pun akan nakal...

ena dlu, ambil pisau, tonyoh2 kat kerusi baru mak... mak balik keje, perghh terus ena menyorok bwh tilam...

lily said...

haha.mmg lawak la post ni.sy pun the only gal out of 3 siblings.ingat lagi masa kecik,baju2 abg pun sy nak rembat pakai jugak smpai kena marah dgn mama suruh tukar balik pakai baju sendiri.huhu.

Weirdo said...

haha part kencing berdiri memang terbaek :D

Hawa said...

childhood memory..i wish can turned back that tyme

Hambiah Liyana said...

hahaah! lawak la maria!

nurdani said...

adik beradik saya semua perempuan, so tak tahu keadaan kalau ada abang and adik lelaki. hehe

intanscorpio said...

Teringat masa kecik...makcik x bg main kat luar rmh..main dlm rmh..pakai penyapu..tergodok perut sendiri..x de sape pun pujuk..kena ejek ada laaaa....

لورنس said...

برامج سطح المكتب

برامج شهاب سوف - عالم من البرامج

برامج استعادة الملفات المحذوفة

برامج الرسوم والتصاميم

برامج اساسية

برامج استعراض الصور

برامج الفلاش

برامج ايفون برنامج آيفون

برامج تحرير الصور

برامج تسريع الانترنت

برامج جوالات Samsung السامسونج

برامج جوالات سوني أريكسون

برامج مشاهدة القنوات الفضائية

Iliyana Ahmad said...

samalah kita!I'm the only girl in my family. have two elder brothers and one younger brother. and the best part is time kecik-kecik dulu, jiran sekeliling dulu semua boys! sudahnya main pistol, tamiya, beyblade and all of boy's toys! but actually mainan tu semua lagi best dari barbie :D

لورنس said...

برامج حماية

برامج فيديو وصوتيات

برامج محادثة – ماسنجر

برامج صيانة

برامج رفع ملفات

برامج التصفح

برامج مكافحة الفايروسات

برامج ضغط الملفات- فك ضغط الملفات

برامج مكافحة ملفات التجسس

برامج سطح المكتب

برامج شهاب سوف - عالم من البرامج

برامج استعادة الملفات المحذوفة

برامج الرسوم والتصاميم

برامج اساسية

برامج استعراض الصور

برامج الفلاش

برامج ايفون برنامج آيفون

برامج تحرير الصور

برامج تسريع الانترنت

برامج جوالات Samsung السامسونج

برامج جوالات سوني أريكسون

برامج مشاهدة القنوات الفضائية