Monday, October 17, 2016

Agency Maid Scam

So here's NOT where to get a maid/helper: Agency Sri Mawar Sdn Bhd at Kota Damansara.
If you're familiar with Kota Damansara, it's the one at Palm Spring. Kemain besar dia punya signage, but tu la.


TAK AMANAH.


Imagine ek. Bayar RM 18k, dapat maid yang kerja 3 bulan, and then dia cabut lari, pastu lepas 2 bulan masih tak dapat replacement, and duit RM 18k tu apa cite?
BURN. Kononnya until dapat replacement. Tapi sampai bila nak tunggu? Duit 18k diorang dah pegang. Kita la rugi!

RM 18k is not ciput ok. It's A LOT.
Boleh buat modal bisnes with that much money.
Boleh bayar kete for a few months.
It's a huge amount! I can't stress it enough!!!

This maid is not mine, it's my mom's.
My mom seriously boss yang sangat baik. Kasi baju, belikan groceries specially for the helpers, kadang-kadang kasi special treats to them, give them whatever they need.
So bila maid dah lari, sakit hati la mak saya tu.
Mana la dia larat nak buat everything dah kat rumah dia..


I don't do this ever, tapi i just thought i'd share it anyway sebab sekarang banyak dah scam maid agency ni.
And this is one of the places you should NOT consider sebab tak amanah and sedaaaaap diorang telan duit.



Ni police report so you can see the details and the story of what happened.

It's so annoying tau. Kita susah susah kumpul duit untuk dapatkan helper, pembantu rumah untuk ringankan beban dan kurangkan kepenatan, pastu diorang lari pulaaaakk.. duit tak dapat balik, maid takde, pastu?

Ish.





12 comments:

Carlos Santiago said...

Trouble to see, Hard to explain.

Nak hire pekerja tempatan susah. Tak ramai yg sanggup kerja sbgai pembantu rumah. Better next time open kerja kosong then byr gaji sendiri. tak puas hati buang. hire lagi pekerja baru.. sampai jumpa yg ok.

mohd huzairi mohd arif said...

B'sabar ye kak ena..

Mokteh said...

rm18k is too much...and we thought these agencies could be trusted. very frustrating. hopefully dapat la refund balik that money, if not all, most of it

Che'Li said...

buat report dekat tribunal pengguna, maybe could get refund...

anumuchan said...

huwaaa 18k banyak tuuu.igt dlm 10k je nak amik maid..dah naik 18k ke isk2.

Irfa said...

Rm18k bukan sikit duit tu

PAk JUSTAN DI BATANG said...

Hari ini saya ingin mengunkapkan tentang perjalanan hidup saya,karna masalah ekonomi saya selalu dililit hutang bahkan perusahaan yang dulunya saya pernah bagun kini semuanya akan disitah oleh pihak bank,saya sudah berusaha kesana kemari untuk mencari uang agar perusahaan saya tidak jadi disitah oleh pihak bank dan akhirnya saya nekat untuk mendatangi paranormal yang terkenal bahkan saya pernah mengikuti penggandaan uang dimaskanjeng dan itupun juga tidak ada hasil yang memuaskan dan saya hampir putus asa,,akhirnya ketidak segajaan saya mendengar cerita orang orang bahwa ada paranormal yang terkenal bisa mengeluarkan uang ghaib atau sejenisnya pesugihan putih yang namanya Mbah Rawa Gumpala,,,akhirnya saya mencoba menhubungi beliau dan alhamdulillah dengan senan hati beliau mau membantu saya untuk mengeluarkan pesugihan uang ghaibnya sebesar 10 M saya sangat bersyukur dan berterimakasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala berkat bantuannya semua masalah saya bisa teratasi dan semua hutang2 saya juga sudah pada lunas semua,,bagi anda yang ingin seperti saya dan ingin dibabtu sama Mbah silahkan hubungi 085 316 106 111 saya sengaja menulis pesan ini dan mempostin di semua tempat agar anda semua tau kalau ada paranormal yang bisah dipercaya dan bisa diandalkan,bagi teman teman yang menemukan situs ini tolong disebar luaskan agar orang orang juga bisa tau klau ada dukun sakti yg bisa membantuh mengatasi semua masalah anda1.untuk lebih lengkapnya buka saja blok Mbah karna didalam bloknya semuanya sudah dijelaskan PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL

Adam said...

singhgah sini baca sekejap. bolehkan?

From:
http://biarlembuyangjadilembu.blogspot.my

Mohd Azdn Jaafar said...

nice. istiqamah lagi tulis blog.

Juls Julie80 said...

salam maria..

mungkin lepas ni x yah amik maid dah..tp just amek part time maid...4 jam rm60 upah biasanya... if nak call jer nombor ni 017-2490236, Rizal nama agen tu... if service x ok..blh komplen terus kat Rizal tu... dulu2 masa dok kajang..selalu upah dorg nih...kita blh monitor ape dorg buat... semoga bertabah buat org tua maria k. Mungkin ada hikmah yg terbaik..

Zara Balqis said...
This comment has been removed by the author.
Warm Bite Media said...

Alamakk...susah juga yer jadi kes begini. Harap banyak bersabar lah..

P/S: Jana pendapatan lumayan dengan Uber.
Cara daftar di sini >> http://www.uber.hebahkan.com/2016/03/bagaimanakah-cara-mendaftar-untuk.html