Tuesday, June 16, 2015

Dating as a Family

Assalamualaikummmm~


Sejak ada anak, husband and i memang tak dapek la nak berdating kat luar macam dulu. Nadrah's a third wheel, and we really don't want her to feel awkward around us... Hahaha! :p

My husband and i ni pulak bangsa suka tengok movie padahal genre kitorang agak berbeza. I really really don't like violent movies. Even yang deep deep pun macam... Myeeeeehhhh~
I like funny stuff. Last time, we would go to the cinema and watch our movies, but nowadays, senang gila - tengok kat rumah jeee.

We can pause sebab nak terkenc, boleh buat air kopi sendiri, boleh main ngan nadrah while watching and then rewind balik kalau terlepas a good scene, and you know, things like that. Since we both have our preference on type of movies, we can be with each other, tapi tak semestinya we both watch it. sorang boleh surf ke, boleh main main ngan nadrah ke, boleh tengok something else on the laptop/ipad. But at least, we're all there (in front of the tv) together.
Husband beli movies kat astro ataupun kat itunes. Dia sanggup, so i pun happy la! Heheee :)

Since popcorn memang sinonim dengan movies, i'm so glad ada popcorn yang sedap and boleh beli kat 7eleven je. Even though ada popcorn yang butter biasa2 tu, tp i like the new one, Perfecto Popcorn punya tu. especially the french vanilla flavour coz seriously, it's da bommmbbbb! Not too sweet and tak cepat muak makan.

So, suffice to say, our dating scene has changed dramatically since we became parents, but in all honesty, i love it like this :) i have freeedooooommmmmmm! (To wear whatever i want) (hijabis understand this right? Ihiks!)



picture taken at my SIL's wedding reception last weekend. 
(wearing Jubah Embun from La Kayena's Raya Collection ihiks!)


ANYHOOTS!

Simple and save money - watching movies at home. And nadrah won't feel like a third wheeler sangat. Hahaha! Kesian dia :p

But is it me or are the movies nowadays macam meeehhhh?
till then, kita terpaksa la tengok Big Hero 6 on repeat sebab nadrah loves the movie. Huhhh..
Oh well :)

Nadrah forcing me to eat the popcorn. This one is chocolate, and it's my second favourite. Not too chocolatey. Kalau too much chocolate, muak kan. Yang ni ok je.


Here's to dating at home!!


And here's to Baymax *yawnnnn*
berapa kali nak kena tengok ni nadrahhhhhhhh -_____-



If you want to know more about Perfecto Popcorn you can check them out on Facebook or Instagram, ok!

18 comments:

Ardilla Noorezan said...

Awww Nadrah so cute! Tbh saya pun tengok movie ni few times hehe

Alia Ali Ahmad said...

cutenyaaa nadrah berbaju kurung... geramm betul

intandayani said...

Must try sebelum Ramadhan..Hahaha macamkan pasni dah tak boleh makan terus..Anyway Selamat Menyambut Ramadhan

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Memang seronok tengok cerita ni. Ramai yang suka tengok.

cik mah said...

Hehehe..setuju skali...samalah kita...skrng semua movie tgok kat rumah je..snng kan..

Tidy Copier said...

HAI BLOGGER :) , KAMI ADA PROMOSI MESIN FOTOSTAT BERWARNA DENGAN HARGA MURAH DAN BERKUALITI.. KAMI JUAL JENAMA RICOH ,SEWA SERTA SERVIS... IKUTI LAMAN BLOGSOPOT KAMI UNTUK MAKLUMAT LANJUT...

http://tidycopier.blogspot.com/2015/06/mesin-photostate-berwarna-murah-dan.html

erny firdaus said...

salam..hehhee..i feel u..begitulah adanye bila ade si kecik...takpe..yg penting quality time together.. ;p

Ayumieka said...

saya kawin hampir 5 tahun. dan sepanjang tempoh tu juga la kami tak tengok wayang.. ~sigh~

beli popcorn n tengok movie kat rumah pun idea yang best jugak.. cumaaaa movie tu sume anak yang pilih. haihhh despicable me, jurasic park, frozen, lego, mr.peabody, dan seangkatan dengan nya.. haihhh

ehh maria, baju kurung nadrah tu beli kat mana ek? cantik la.

Siti Hajar said...

Salam ramadhan dan selamat berpuasa di bulan ramadhan penuh barakah :)
Maaf andai ada salah silap terkasar bahasa. Moga kita mendapat redha Allah. Amin.

Sara Jungrara said...

sejak nampak iklan perfecto popcorn kat fb, rasa mengidam je nak popcorn.huhu

aliD said...

sukala baca blog puan nih. sy kagum dengan efforts puan dalam menjadikan setiap saat hidup ini lebh baik dan lebih berkat. inspiring sungguh walau pun saya student lagi. semoga puan dan keluarga sentiasa dilimpahi berkat darinya dan sentiasa dalam perlindungannya...sy suka sgt dengat tips2 rumah tangga...keep it up yek

FadMN said...

jubah u cantik.and sooo nadrah yg super cute tu.

http://cinta-caramel-latte.blogspot.com/2015/06/restoren-vietnam-thai-yang-sedap-di.html

Diari Ibu Zarith said...

Comel sungguh Nadrah =D

syasandeul said...

amboi nadrah ke suka tgk baymax ke ummi dia hehe xD

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

An Diana said...

Online porn, Asian Sex Movies, Sex Movies Vietnam, Japan sex, Korea sex, US sex,..
http://blogsexpro.blogspot.com/

Hwa Jurong said...

I am Hwa Jurong, a Private Money Lender do you need a loan to start up business or to pay your bills and a corporate financial for real estate and any kinds of business financing. I also offer Loans to individuals,Firms and corporate bodies at 2% interest rate. I give out loan to serious minded people that are interested of loan if interested contact this email: hwajurong382@yahoo.com.sg or hwajurong12@gmail.com

Paul Anderson said...



Good day

Do you need a personal & business or Investment funding, without stress and quick approval? If yes, contact us today as we are currently offering loans at superb interest rate at 3%. Our finance is secured and safe. Our customers happiness is our strength. loans from the tune of €5,000 -€1,000,000.00 USD Euro and Pounds, available now are Business, Personal, House, Travel and Student Loans Etc.
Interested parties should contact the company via email for more information: Lender E -mail: unionloanservice@outlook.com
Name of creditor: Paul Anderson
Fill the application form below:
APPLICATION DETAILS
Applicant Name:_________
Gender:_________
Contact Address:________
Country:_______
Amount Needed as Loan:_________
Loan Duration:________
Purpose for Loan:_________
Cell Phone:______
Next of Kin:______
Occupation:______
contact email:
============================
Await your urgent response shortly.
Best Regards,
Paul Anderson.