Tuesday, July 1, 2014

pasti terliur~

assalamualaikum kecayangans!


i hope you can forgive me for this post.
if you're not up for shopping this month, then i suggest you don't continue reading.
i'm serious!
=p

biasanya la kan..
biasanya masa bulan puasa ni, ada yang ajak berbuka ramai-ramai. betul kan?
officemates ke, family ke, friends, usrahmates, etc etc - mesti akan ada la berbuka puasa session together!

so..
i ada nak share this website where you can shop *lightly* because their stuff are really cheaper than most online shops i've been to.
and even their service pun laju gak!

they accept COD ok!
and orders boleh sampai within 24hours!

the website is~
*drumroll*


yeap!
i think you mesti dah familiar with the website. if you haven't heard of it, sila ke website itu SEKARANG.

i'm not that fashionable pun, i know you know that, tapi meh i share sikit mix n' matching tips!

here goes!
Outfit 1


Bag: RM 33.90

ha amik kau! murah kan?

sebab peach top tu soft sangat colour dia, so match kan la dengan a soft coloure-ed tudung. here, i pakai tudung bawal warna lilac, and black skirt. simple je kan?

ada lagiiiii!


Outfit 2


Purple Loose Chiffon Top (kebaya-ish with free brooch): RM 46.90
Same bag as Outfit 1: RM 33.90

outfit ni memang paling sempoi. 
pakai je black inner and skirt, ataupun pakai jubah or maxi dress kat dalam, and then sarung chiffon top ni. match it with a plain colour-ed tudung and a flowery bag - voila!
jom berbuka! hehehehee =p

wait waiiiittt! one more!

Outfit 3

 

Bow bag: RM 38.90

ni sesuai untuk orang jiwa remaja!
sebab i ni sudah dalam category mak-mak orang, so pakai style ni rasa macam WALAUWEI I AM NOT REMAJA ANYMORE!
hahahhaha! 
tapi sebagai tips, bila pakai baju yang ada pattern, padankan ngan simple skirt, plain tudung (or tudung yang pattern about the same) and a cute bag, and you're good to go!

korang tau la kan, i ni memang pakai sesimple boleh.
personally, i just like wearing clothes yang comfortable, presentable, and does not make me feel conscious, and by that, i mean, ada one time i pakai baju yang atas bontot (ok malu). masa tu panas.
pastu pakai skirt.
pastu berpeluh.
pastu.... skirt... melekat kat bontot.

ok malu.

tapi that's what i meant when i said i wear clothes that doesn't make me feel conscious.
penat kot! nak adjust adjust balik la, pastu tanya kawan "eh kowang, nampak line spender i tak?" - know what i mean? lagi lagi masa gi open house orang nak beraya ke, orang berbuka puasa reramai kan.
hahaha =p

sekarang pun musim panas, therefore i strongly recommend everyone to wear light and comfortably. =)

mana nak dapat baju light, comfy and MURAH? check them all out at nile.com.my ok!

*sluurrrpp*
=p


so bulan Ramadhan ni boleh dapat free delivery dengan pembelian minimum RM 48. nak tau lebih, baca SINI

Happy shoppinggggg!
(told you kalau tanak shopping jangan baca. kihkihkih! sorry buat korang terjebak!)

22 comments:

Linda Ishak said...

Ingatkan pizza ke tadi... huhuhuhu

donworibehepi said...

:) baguslah semua wanita yang gelar diri itu muslimah, perlu (wajib) ada self concious. Segan wei...bila bersembang ramai2, tetiba ada wanita lalu dan dia pakai baju macam tak pakai baju dan...you know what happen

O'gosh Iskandar said...

memang menggodakan..tapi selalu xde saiz ahkak..hukhukhuk..

fina kirschtein said...

Mcm motor pizza. Haha..

Chqz said...

ingatkan suggest delivery makanan for berbuka hahaha

Nadya Bubble said...

Ingatkan makanan tadi! Hehehe.


**SALE SEHINGGA 4 JULAI 2014!!!
http://nadyabubble.blogspot.com/2014/06/sale-jualan-penghabisan-stok.html

Aimi Farhana said...

kan.... ingatkan pizza. haha

ct cucubi said...

mcm best jer mcm best jer~ =)

ratna Adnan said...

Assalamualaikum. Awak nak email address pleaseeeeeee. Nak mintak tolong sesuatu! (Huhu..Tak malu..tp takpe la.. nak jugak)

zulaikha kmrudin said...

kak maria, i browse lah kejap tadi and i saw a bunch of people yg comment dapat barang barai lah and so on. baru nak beli kasut pastu terbaca comment semua tu serious tergugat niat nak beli.....

TunSha Ayunie said...

laaa ! ingatkan pizza... i skip baca coz nak tengok gambar makanan.... hahahhaa.... orang cantik pakai apapun cantik :)

nazirah abdullah said...

betul la, cek haritu memg murah. tapi niat tak terbeli lagi. huhu.

Qiss Me Mommy

ziarah perth said...

berminat untuk menziarahi/mengunjungi Perth? klik di sini : http://ziarahperth.blogspot.com.au/

informasi di hujung jari. pasti terjawab segala persoalan anda.

"jauh perjalanan luas pemandangan"

Izzah Azryna said...

Hehe, all I can say, most blogger popular suka blog pasal nile ni. Beli barang pon bebaloi.

Fatinnadiah said...

Laaaaaa...ingatkan motor pizza tadi...rupanya...adoi la hahaha

Farah Rahim said...

Motor sebijik pizza man ;p

I 'm T i e r a said...

hahahaha menyesal baca,,, dah terjebak ni kak maghiaaaa oiii! ehehehe

YaYa VoGue said...

murahnye baju scallop tu..I like..

syamimihaziqah said...

I love Nile.com too! Murah bak hg! Hehee

~AlezaWanAli ~ MyPageStories~ said...

kak maria, brape charge untuk penghantaran express tuu

~AlezaWanAli ~ MyPageStories~ said...

kak maria, brape charge untuk penghantaran express tuu

AllAboutLife said...

Nak bergaya tak perlu ribu riban kan?? Bes lah...cantik pulak tu!!

www.zairulakmaldaylife.blogspot.com