Tuesday, September 10, 2013

escape jap tengok movie

assalamualaikum!


korang pernah tak tengok cite Barfi?

mungkin siapa yang tak minat movie hindustan tak pernah dengar pun, sebab cite Barfi ni movie hindustan.

tapi seriously?
movie ni sangat best! tak banyak dialog pun, cinematography serious cantik & tak macam tipikal movie hindustan langsung!

aku ni pun sejujurnya tak tengok hindustan sejak keluar universiti.
kat uni senang nak tengok movie apa pun. kitorang download je sebab ada DC++. zaman kitorang la. sekarang ni entah la ada lagi ke tak intranet sharing kat utp tu. hmmmm..

anyway!
cite Barfi ni pun tertengok masa kat dalam flight on the way balik dari Johannesberg ke Kuala Lumpur.
flight kira kira 17jam weh! mano tak nyeee kite tengok 3 ke 4 movie! buahahaha! =p

so cite barfi ni kira macam last resort movie sebab dah tak tau nak tengok apa.
tapi cite ni la antara the best movies i've ever watched!
dalam category hindustan la.
3 idiots pun dalam category movie hindustan paling best.
betul kan?!

ni trailer cite tu:


pengguna celcom bertuah sangat sebab ada satu apps free (untuk celcom user je) yang bagi tengok cite Barfi atau cite apa apa pun, drama korea ke, drama melayu ke, movie ke, live concert ke, sume ni hanya dengan 80sen sejam. SEJAM! kalau tengok movie 3 jam pun, baru RM2.40. cis murahnya! lagi murah dari sirap bandung kat village pak. opps.
=p



nak dapatkan apps tu, hang pi kat www.ESCnow.com pastu register je. settle!
pastu terus boleh tengok cite apa apa korang nak, kat phone, laptop, tablet, ipad pun boleh!


senang kan?
dah kata pengguna celcom ni bertuah.
hehe!

apa lagi? download apps tu cepat cepat, pastu tengok la Barfi!
selamat nangis!
oh, and you're welcome =p

37 comments:

iLiAiSyAhkaDir said...

aha.. Barfi ni tak penah plak tngok.. tapi nanti kite tngok eh..

mm 3 idiot mmg best cternyer kan! penuh pengajaran!

hopw kak maghia sehat2 jer n jgn mabuk2 yer =)

✿ pink velvet ✿ said...

owhh ok ok! thanks 4 the info :)

nhhas said...

Assalamualaikum wbt...

yup nangis...
for those who hv "special kids" mmg nangis lar tgk citer ne...
sampai ada satu (i tak ingt NGO or what), in order nk bg cikgu cikgi yang paham ttg "special kids" ne kenapa behave like "boleh bg orang sekeliling naik hangin"... depa bg the cikgu watch dis movie....
huhuhu.... nangis duh...

so parents out there... do appreciate ur kids k...

Suspek Utama said...

movie hindustan yang best yang aku pnh tgk and aku suggest korang tgk adalah :
1. 3 idiot
2. slumdog millionaire
3. taare zameen par (cerita ttg knk2 disleksia) - mmg best. arahan aamir khan.

Zaza said...

menarik2..sbb tu suka guna celcom..hihi

tenku butang said...

MESTI BEST NII!! NAK TENGOKK

Farah Waheda Wahid said...

lama dah tak layan hindustan sis... masa raya hari tu jer back to back...

MG schmidt said...

dgr mcm best je cte ni..
nk tgk!
tp bukan celcom user plak ..huhuu

Sarah Zulkifli said...

trailer pon awesome jeee . gambar die creative habisss .

Wie Mohamad said...

salam kenal n follow ye sis heheeh..jemput la ke blog..mcm best je..nak tgk la hehhe..:)

just azura! said...

thank you! akak minat hindustan unik and best, definitely will watch this. :)

Ammi Sahil said...

wow.. priyanka chopra jd autistic.. menarik..from miss world boleh berlakon camtu...

Cinta Hati zauj said...

as salam kak maria :)

Harap kak maria n baby chat. Doakan sy pregnt jugk ye :)

thanks 4 the info kak maria..

kak maria n kawan2, sudi2 la jenguk blog sy yg selekeh ni. salah ukhwah semua

http://abcssdsa.blogspot.com/

seraa zaim said...

Hi kak maria!! sya baru jer kenal blog nih. wah kak maria mmg cun english . hehe. ok kak maria, nnt sya pn nk tgk cerita Barfi nie. bca entri nie pun cm best jer . thanks kak Maria :-)

Saadah Khair said...

Salam

Saya pun tonton Barfi dalam flight :) Cinta itu bisu tetapi hati tidak pernah bisu. Telinga mungkin tidak mendengar, tetapi hati setia mendengar. Selamat menonton bagi mereka yang belum mengenali Barfi.

Azimah abdul ghani said...

salam. kak maria... kalau regiter escape tu, then kita tengok movie2 yang ada di situ, dia tolak kredit kita ke, dia caj broadband celcom kita? hehe

Niza K. said...

Mar, try tengok cite hindustan ni - BLACK. Menang banyak international award. You will also like it.

gadishebat. said...

maghia,nak email pls.

tenku butang said...

minat hindustan sikit2.. tgk pada hero n heroin.. hehehehe..

jom singgah sini.. ada review pasal Maria..

http://tengkubutang.blogspot.com/2013/09/blogger-paling-banyak-follower.html?

tenku butang said...

suka hindustan gakk.. tgk pada hero n heroin..

Maria, jom singgah sini, ada review pasal maria sikit.. hee..

http://tengkubutang.blogspot.com/2013/09/blogger-paling-banyak-follower.html

nur hannis mohamad said...

minat gak la sikit2 ar ar 3idiots 2 best gak maria akak dah tgk banyak kali juga la....:) jom singgah blog akak .....still new in blog pls support...

Nozy Bustaman said...

saya tengok...best, sedih....cantik jer tempat dia berlakon tu

kucha lana said...

lama tak laayn filem Hindi dengan bini...hu3

Sara Jungrara said...

Escape? yang iklan jackie chan tu ke..??hrmmm

adiktulip85 said...

sy mmg peminat hindustan! Tp sebetulnya sy minat citer y dilakonkan oleh shah rukh khan je..hehe..citer lain y best sy lyn jgk..nti ada ms nk tgk la cite barfi ni.

tp citer arahan yash chopra sume best2. sesape y belum tgk, try la tgk. Antara y best veer zaara, mujhse dosti karoge, mohabbatein n y terbaru n cite terakhir arhnnya, jab tak hai jaan xsilap..

Tara Filliana Kristiano said...

I never watch malaysian movies anyway. but a hello from Indonesia


http://jasminehilwa.blogspot.com/

ayu aiman said...

Wah..mcm best je ni!!

Btw,Jemput singgah ke blog saya..

http://sayasukavitamin.blogspot.com

Monsieur Anonymous said...

Ipad wifi boleh jugak ke??nk gak try install app nie..

Nazirah Ibrahim said...

asalamualaikum, reader(s) and blogger(s) yg cumil2 skalian. hope sngt korang oleh singgah n follow blog Naz. Pleasee, bantulah Naz untuk menjadi seorang blogger. perlukan sokongan padu dari rmai orng. Sokonglah penulisan anak tempatan! haha . terima kasih . thank you . kamsa-mida . syukran . #dll bhasa yg korang tauu =)

jiya hash said...

salam sis maria,can i have ur email address sis? im just hoping that i can give u one of my shawl collection and promote it for me sis. this is my insta shop : maryamhijjab if u wanna checkout my page. if ure agree to do so do cntct me at this num. 0136747811 -jiya .

Nurmujahidah Ismail said...

tengok 3 idiots gelak macam hape,, tapi part sedeyh tetap ada,, sobss

Mr. Thinkers said...

best ke saudari cerita barfi tu

Santan Manis said...

Ada special REVIEW ni untuk blog kak Maria elena! Jemput makan kenduri jom. :D

http://santanmanis.blogspot.com/2013/09/cik-epal-maria-elena-haniz-zalikha.html

Sagar Khattak said...

Entertainment for Fun... Entertainment Articles, Entertainment News, Entertainment Pictures, Bollywood, Hollywood and Lollywood Pictures and Videos, Entertainment Latest updates, Hot Entertainment News and Pictures Funny Entertainment Pictures, lol Pictures, Funny Pictures and Much More Fun Only on 1 Current Affairs Network
hotcurrentaffairs.com

Farah Aziz said...

waaa bes2~~ suka hindustan dari dulu smpai skarang. :)
Kak Maria and kawan2 suma jemput la ke blog saya ni jugak. Baru je mula. tolong ye~
http://gadismemerang.blogspot.com/

sayanya pertama said...

SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :

OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER --> WWW.PASSPERCUMA.COM

INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

Langit Lazuli said...

Durasi cerita ini sangat panjang.
Tetapi cerita ini sangat indah dan menghiburkan.
Saya sempat menangis sepanjang menonton filem ini kerana hati saya banyak kali tersentuh oleh momen momen yg saya kira sangat sebak dan meruntun jiwa.

Saya sangat menyukai filem ini.
Ia adalah antara filem hindi terhebat dihati saya.
Selamanya.
Barfi.