Friday, February 15, 2013

cubaan baru

assalamualaikum warga dunia!

earthlings and catlings,
i can't sing.

one of the rarest things i did the other day was karaoke-ing. with, le hubbeyh.

it was so random!
we just wanted to go out and buy burger ramly, tapi tersasar and went karok instead. gahaha!

it was much more fun too! sebab it was with my husband kan, bukan ngan orang lain so i memang tak hold back la =p

i tried to sing nicely, but.. hahaha! thinking about how i sounded pun buat i rasa nak tergelak. yes, i laugh at myself a lot! pihihii =p

we sang alicia keys nya song while laughing at the lyrics, and also adele's set fire to the rain!
and we did rapping songs a lot sebab it's easier for our throats.
challenging though, but it was fun =)

after all that karaoke-ing session, i still don't like karaoke.
tapi boleh la sekali sekala demi menghiburkan suami =)
i love making him laugh. ihik!

so anyway, another story to add on this beautiful friday,
not much of a story, but just news? i guess?

heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..




awkward maria is always awkward.

i'm trying to get myself back into this youtube thing. to be honest, i dah tak se-excited dulu. i have ideas, but with the laptop thing, and now with the new comp nak biasakan with the new editting software, and the time and blablablaaa..
i just don't know how to restart again.

and i sorta don't know if i should even restart.

let's just be frank here, everyone (including me) find there are so many other vloggers yang doing so much better at delivering good messages.
which led me to feel "why should i then?"

but just when i decided to retire from making videos, more people kept asking me about it. i have people interviewing me about it even when i told them that i don't make videos anymore.
and yang paling pelik to me, is how many adults (parents-aged) i've met told me that they want me to keep on making videos.

serious wa kata sama wa, wa sangat peliks. sebab wa tak rasa wa layak.
asked hubs about it and he said i'm probably not feeling secured about myself.
ye la kot =p

so here it is.

all i wanna do is spread goodness, share goodness, and be goodness. haha!
i told myself that if i wanna see the good in the world, i have to be good.

and here i am =)

me, trying to fight back all my insecurities and i'm determined to win!
all dengan izin Allah =)

and my silly lil' video.
and me, being myself, as myself as i can get when im in front of a camera =p

love myself,
me.

*eh jap. i buat post ni to myself ke about myself?
hahaha!

pape la.

peace.

*let me know if you have any suggestions! will take them into consideration =)


54 comments:

nur adila said...

yeaahh!!akhirnya..dah lama tunggu kak maghia buat video.. hihi :D

iLiAiSyAhkaDir said...

show to people how interesting it is, how best it is, how bless it is to be married at early age to youngster out there. . .

yeay! ada juga video =)

munamuni said...

maria, u kerja yg sama ke engineer lagi ke, hape, mungkin boleh buat video live pasal life as engineer,bedepan dengan manusia yg pelabagai, baju ape yang u pakai, atau pun dialog kelakar u ngan suami u, masukkan as sbg pelakon tambahan, atau fatin liyana, mcm mat luthfi buat, ajak kengkawan, ini anwar hadi join...huhu buat lah ape2 asal kebaboom!!!

uglysyu said...

Maria, tlg jgn stop buat vids ok.
Yours sangat fun. Lain dr yg lain, biarla yg lain tu.

Xtau la kot dh penah buat, tapi ape kate stori sikit tentang pengalaman yang memalukan. tag: my most embarrassing moments. stori la ape pengalaman tu & cmne cover malu & cmne deal dgn moments tu sekarang.

haa ok x? buat la ye klu rs idea ni ok.
bye.
assalamualaikum :)

najla mohayidin said...

kak maria jangan stop! hehe. boleh kutip saham utk akhirat as long as that video(s) tak menyalahi hukum syariat. akak bukan buat benda yang salah kan. menasihati dan berkongsi. kalau akak takde buat video lagi saya nak tengok video sape? wuwuwu. tapi mintak pendapat ur hubby jugaks. retsu and berkat dia. luuulllsss. saya berkata seperti seorang dewasa. haha. love you! salam!

Hashira Yusoff said...

please kak maria continue with your video. people love to see your stunt action itu tahu tak. U make people happy. by stop making video, people will seddey u noe! so keep it up!

sincere,
your follower

*ahaks!

✖BossKucing✖ said...

kta skong akak slalu. .moga bahgia dunia akhirat, , :)

dayanaazhar:) said...

bestla akak. you are the epitome of bravery and weird but at the same time always looks good and smart. adore you big time. just buat video yg simple like travelling vid kat europe tu. it's fun. parodi ke. kalau ada masa la kan. coz i know how busy u are as a student, engineer and a wife. may ALLAH bless u. yes, my laptop pun dah rosak. sama la hahah

Rahila Farhana said...

kak Maria. don't stop. I suka tengok video yg u've made. happening sgt. u know what, last week I went to Melaka. Sepanjang my journey kat sana, i always rememberd you. guess why? I rasa mcm u ada kat sana je coz dulu kan you ada updated pasal melaka tu and u pun ada shooted Mad Market kat sana. hahaha, sriously i want to meet you if i could! bye kak maria. salam _your hardcore fans *muehehehe

Bie Cimbelang :) said...

Kadang2 nak buat something ni kena ada mood baru jadik kan.. mcm nk buat komik ke, nk tulis novel ke,.. kalau takde mood uhh memang rasa malas hihi

Siti Nur said...

assalam kak maria.salut lah buat video ni.sangat2 happy go lucky ! sukalah vid ni,sangat2 sporting kak maria/puan maria !!hehe

MisEyz BLurz said...

sweetnyaa kak Maria..suka statement kak Maria nie..'i love making him laugh. ihik!
' ^__^

Izyan Masri said...

IT IS VERY LUCKY TO HAVE A SWEET HUSBAND JUST LIKE URS KAK MARIA! WISHING U ALL THE BEST IN LIFE ! :D

Qurratul said...

Waalaikumusalam sis maria...u r so sweet n u r really urself..i like it..i think u should come with new topic in ur vlog..i think its maybe "xperience to be a wife to mr.asfirdaus"...hihihi mesti comey la both of u..so skrg stay dengan family mertua ke?

ok la..have a nice day sis maria..
love u lillah..

Miz Dayah said...

salam sis maria....biar apa orang nak kata....tapi i kata you are sooo cool and comelssss :-D
thank you for being yourself...i like you....insyaAllah :-)

hazie said...

ok. saya support comments above. hehehhhh (pemalas)

syafiqah saad said...

salam. sbnrnya kdg2 rse sume benda yang berlaku dlm kehidupan kita tak ada la special sgt (benda biasa je), tapi mcm mne seorg vlog spt kak maria dpt update blog/ vlog dgn aktiviti tu sume smpai ble baca dan tgok rse ianya mnarik dan special.An3. So, myb kak maria kena lihat sume benda dr sudut y berbeza spt sebelum ny. And my idea...err...xde idea..ngee~~ insyAllah, sy selalu skong akak aw.. =D

Farihan said...

salam maria,

Actually i would like to invite you, to give a talk in knowledge sharing session in my college. hopefully u can contact me thru dis email

masrulfarihan@yahoo.com..

Daniyal Memon said...

Latest Forex Market Tips Online, Free Forex News updates, Daily Forex News, Daily updates about Currency Exchange Rates
www.LatestFxMarket.com

AHMAD AFIQ said...

akhirnyer video baru. lama tak tgk gelagat kak maria

Ika Ika Faid said...

yes!!!this is real maghia.i love u..please said u love me too...!

Syamimi Hazirah said...

LOL

Nurmujahidah Ismail said...

alhamdulillah,, you are back,, been missing you much kak mars!!! :D

Tyra Ismail said...

kak maghia! just please don't stop, just don't okay. i love you soooooo upside down :3

Aliff Haikal said...

omg two month ago !!! hehehehe moga cepat dapat baby kak maghiaaa !

LoveyLia said...

giler klakar muka kak maria. mula-mula kononnya wat muka ayu lagi suci. last2 tu dia.. haha~

Ainim Suju said...

I love your video Maria..rasanya you sorang je berani nk buat muka peliks kt dlm YT tu..ilang stress bile gelak tgk video you..and I love the way you tulis entry..

syamimihaziqah said...

Hahaha kak Maghiaaa you're so funny!

Nabilah said...

kak maria, i totally understand your doubt and insecurities, but you know, butterflies doesn't know that they're pretty,only other who sees it can appreciate it's beauty, maybe you don't realize this, or maybe no one has ever told you directly, there's something about you that makes people, especially girls subscribe to you, the 'x' factor maybe that others can relate to somehow, so please don't stop making video, I know that they are a lot of ustazah out there, but you know, good messages can never be too much in life...hehe. May Allah gives you inspiration in using this medium to spread good messages..Insya Allah...

Hello Aai said...

Kak maria jd pengacara undangan entri jameela...akak sgt gorgeous... :D

Nur Nabilah said...

Assalamualikum Kak Maria,

I'm one of your fans out there, I really enjoyed ur videos and ur blogs which is how Kak Maria change step by step. Jazakallahu Khayran Kak Maria :)

Noor Najwa bt San Sudin said...

Kak Maghia bila nak dapat baby? Wehee

diana qamarudin said...

hi maria..

i suka baca entry you.. but i rasa lagi better kalau u buat vids ke arah matured sikit.. maybe ramai yg tolak apa yg i cakap.. but seriously.. itu lagi okay i mean lebih ke arah ladies2 gitewww.. selari dgn perubahan you sbg wife & mana tau leh jadi ikutan pula..

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

wani ezryl * said...

hahahahaa kelakar je tgk vid tu.. with the facial expressions and everything. keep it up! :)

Seneorita Baharin said...

kak maghia please don't stop making video yaw..hehe. suka tengok kepelikskan kak maghia tu tau..heee :D May Allah bless u sis!

dhia adawiyah said...

haha ! yang part last tu kelakar .. !

AmyZana said...

I don't like video blogging. First of all cuz I don't even own a webcam or videocam or whatever device yg boleh merakam *except handphone* tapi handphone cikai sgt.. so... yeah... Tapi kalau org lain buat vlog I layan je :D

Wunnybunny said...

Salam kak maria. NEED UR ATTENTION KAK MAGHIA! <3
hope u're in good health amin.
btw,i would like to know about ur EUROTRIP.
could u briefly tell me some infos regarding ur trasportations over there,the locations,the hotels,foods to find,and the costs,etc.
email me to nurulwunny@yahoo.com eh?
really need some good infos bcause u managed to spent few thousands over there.
just reply me when u're free,okay? chill!:D

muhammad ibraheem said...

Investment Plans to make money online, Online Jobs can make money online from home, Just Visit
www.jobzcorner.com

Nazayakob said...

Congratulations on your wedding! and seriously.. post more vblogs! hahhax.. people love your videos..

http://www.iLA-Mobile-App.com

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. you cute! and funny!

Ungku Azlin said...

Salam maria,

my mom has a business proposition for u in shaa Allah.
i'm doing MSc in UPM too. maybe we can meet over there?

pink said...

Kak Mariaaaaaaaaaaaaaaaaa
jangan stop buat video semua ni
I love ur styleeeeeeeee
Muahhhhhhhhhh hehehee

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

amer akat said...

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

Yie Weezer said...

salam :) ohsem! hhee

amer akat said...

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

Rehan Ahmed said...

Most Expensive Cars in the World, Top Concept Cars, Top Strange Vehicles in the World and Car latest hot top Wallpapers
worldlatestvehicles.blogspot.com

Zainal said...

nice video ...

new entriTips SEO blogspot | Tajuk entri depan tajuk blog dalam Blogspot

Bulan said...

nice video.. haha. u shud keep vlogging.. but i just wondering what will you feel when you get daughter soon n as she grows up, she watched your videos with all the funny faces.. haha.. it must be funny but kinda sweet moment kan.. kikiki :P just wondering la.. hehe.

keep it up maria ! :D

Ros Shafiqah Husna said...

maybe you can make a video about cooking or share the recipe with us, hehehe

sayanya pertama said...

SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER --> WWW.PASSPERCUMA.COM

INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM









ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)



sayanya pertama said...

SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER --> WWW.PASSPERCUMA.COM

INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM









ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)