Tuesday, November 6, 2012

Doa masuk exam

assalamualaikum!

masyallah watashiwa lupa dah SPM dah.
i think it's not late to wish SPM-ers a huge "ALL THE BEST!!"
ihik!

ok, so let's go straight to the doas k. i pun doa for all you spm-ers, so in sha Allah, atas izin-Nya, everything will be ok =)

1. Doa masa study
“Wahai Tuhanku, kurniakanlah kami kefahaman para Nabi dan hafazan para Rasul, serta ilham daripada para Malaikat yang hampir dengan-Mu, kurniakanlah kami kesihatan wahai Tuhan yang Maha Pengasih”

2. Doa lepas study
“Ya Allah! Sesungguhnya aku menitip apa yang aku baca, faham dan hafal kepadaMu. Maka kembalikanlah ia kepadaku ketika aku memerlukannya. Sesungguhnya Engkau maha berkuasa di atas segala sesuatu”

3. Doa memohon kejayaan
“Ya Allah, kami memohon daripada-Mu kejayaan dalam setiap ketentuan, tempat para syuhada’, dan kehidupan mereka yang bahagia serta kemenangan ke atas musuh”

4. Doa masa nak jawab soalan exam
“Wahai Tuhanku, lapangkanlah bagiku dadaku. Dan mudahkanlah bagiku tugasku. Dan lepaskanlah simpulan daripada lidahku, supaya mereka faham perkataanku.”

so ini saya bagi the Bahasa Melayu version of the doas and i asked a few ustaz already, they all said the same, it's ok to just know the meaning of the doa. it's ok to "bercakap" dengan Allah swt in malay or english or whatever language pun. Allah SWT Maha Mengetahui =)
oh and you can just use your own words pun masa doa. the doa i letak tu is like a guideline la of when and how to make a doa =)

i wish i can give you tips, tapi i havent been taken exams for 2 years, and i pun tengah nervous thinking about finals for my first sem masters ni. huhu..

so the best tip i can give is:
1. do your best, doa, tawakal and keep on improving.

itu je =)
i wasn't the brightest kid in school, but alhamdulillah i grew up ok.
alhamdulillah, rezeki Allah swt berikan, itu satu.
and because i wanted to ringan kan beban my parents, so with that in mind, i memang push myself. some people are blessed with good brain, and tak belajar pun still boleh score.
i'm not like that.
i memang kena pulun. usaha is my key to achieve.

so if you spm-ers are like me, yang tak begitu hebat tapi inginkan kehebatan, no shortcut to it.
work smart, give your best, doa and tawakal.

last last, atas izin Allah swt juga kita dapat achieve anything.
no matter what happens, be grateful!

kadang2 failures made us better than ever if we learn from the mistakes.
Allah swt lebih mengenali kita, bukan? be confident of yourself, and trust that for all the efforts that you've given, you will be rewarded, in sha Allah. kalau tak in A's, maybe in some other forms =)
percaya k?


ALL THE BEST!
may the force be with you =)

10 comments:

ad said...

*amin tuk semua doa*
kami kat ipg pun ngah final exam...sok last paperrr!!!
moh berjuang semua!!!
Maria Elena ohsem! ^^

Izwanie Eynia said...

wah! kak maria smbung master da? bestnyerr.. gud luck kak! betol betol beto! usaha tangga kejayaan da usaha bdoa n tawakal..

aiENn cHAm said...

thanks thanks thanks for the moral support !

Allah swt lebih mengenali kita, bukan? be confident of yourself, and trust that for all the efforts that you've given, you will be rewarded, in sha Allah. kalau tak in A's, maybe in some other forms

you really cn inspire people. You really know how to make ppl feels better.

Thanks !

Izyan Masri said...

WE ARE IN THE SAME SHOES.NEED TO PUSH MYSEF HARDER TO ACHIEVE WHAT I REALLY WANTED TO HAVE AND GET IN LIFE.SOME PEOPLE ARE ALREADY GIVEN WITH GOOD BRAIN SO THEY DO NOT HAVE TO PUT MORE EFFORT IN STUDIES. :)

Izyan Masri said...

BTW,BANYAK VARIASI DOA.BOLEH HAFAL KE TAK KITA NI.HIHI.WILL TRY !

nabihaharubiru said...

amin...inspiring,sis. thanks. am not a spm-er..but thanks

Name What You Want said...

Check out www.namewhatyouwant.blogspot.com for chic and reasonable accessories. :)

иʋя 'αιƨʏαн κнαℓιℓ said...

aminn. thanks kak !
doakan saya dapat 9A+.

Millionaires Guide to Living Free said...

Travel to Bali is very good to booking from Bali Hotels Accommodation. You will find something natural around the island. Exploring the island of Bali, and Best deal of hotels. Check also special deals on Bali Resorts in Kuta Hotels, Seminyak Hotels, Legian Hotels , Nusa Lembongan Hotels,
Nusa Dua Hotels ,and Sanur Hotels. Or if you want to get holiday in Phuket, you can book from Phuket Hotels , Patong Hotels booking online,and Istanbul Hotels Turkey for Istanbul Turkey Online reservation.. Thank You.

hainom OKje said...

Good sharing!.....