Sunday, September 2, 2012

Hey sexy monyet



1. i was chilling with abah and mama one night. then we came into talking about jovian mandagie. honestly, i never knew who or what it was until people made such fuss about the kurungs he's selling online and at first lady. ohhhh... rupanya dia big shot designer... oooohhhhh.. then abah said "yeahh. he's selling online whattt. kat tv dah kuar. kat flora.com". mama and i looked at each other. and i said "bah, i think it's zalora.com" ahak ahak ahak!!!!

2. tokmak's staying over at our house for a few days. so over breakfast haritu, we were talking about marriage. she said "bila berpacaran, kalau kau jatuh terlanggar batu, laki kau marah batu tu tau!! bila dah kahwin, laki kau marah kau sebab tak nampak batu tu!!" hahahah!! =p (sebenarnya warning, tapi lawak)

3. This whole week i will be in meetings with koreans and iranians. Yesterday, i couldnt help it, they were talking among themselves macam "ablende blende anyooo~" and "amnyam manyoo~" and "annniiii~ cekisah sanyooo~" apakah? Aku memang tak paham korean and aku dengar banyak 'oooo~" kat penghabisan ayat. secara tiba tiba, dalam otak termain lagu Oppa Gangnam Style. Ha. Camane tu. tgh tgh meeting ni terplay dlm kepala "heeeyyy, nenek molek! Heeeeyyy sexy monyet!" sambil joget mcm naik kuda. Amacam?
Dari stress, terus jadi nak gelak.
Dalam imagination yg agak gangsta ni, i imagined i nyanyi je lagu tu pastu diorg dari serious serious, tiba tiba joget gangnam!

Terbaik.

Now tgh tunggu mereka di meeting room. And already the song is in my head.


"heeeyyyy sexy laydey! Heeeyyyy sexy monyet!"

Peace.

41 comments:

Eza Boom Boom :) said...

hahaa! lawak la kak maria nihh.. :D

hazirah kasimon said...

haha kak maria :D

Myra Abdullah said...

haha..cer wat sikit gangnam style kak.hehehe

nuruashia said...

hahahah..aduhaiii..tokmak terbaik! u must listen to her 'warning' hewhew :P

nalsweet said...

maria..1st time akak komen ni..
dah awak buat entry gangnam ni kan..hihi
haritu akak tgok videoclip super kampung style yg flyfm buat tu..
tengok hunnymadu(xtau eja) menari..mcm tringat maria terus..kelakar gileeeeee + comel!
hubby akak pun ckp comel..hiks!

nk request ni..menarila gangnam..plsss! hihi

mamavogue said...

kat opis mamavogue pun ade 2-3 org staff korea. bila diorg sembang rasa macam tengok drama korea lak..hihii

eza miza said...

hahahaha...flora.com..

AHMAD AFIQ said...

gandum style

Nurmujahidah Ismail said...

adusss laa,, cakap je sarang haeyo kalau tak paham,, kan ke paham nanti,, haha

JungRara said...

hey~ nenek molek...

Tishya said...

paling bes kau punya snack utk meeting tu. sedapnyew...

Mooniqueen said...

Hahaha.... Oppa gangnam style... Kelakar la...

___Syaa said...

haha, nampak sangat anti dengan gangnam~~ btw nenek molekkk. tk boleh blahh, hihi

pakDin said...

erkk.. -_-"

Siti Aniza said...

mesti best ada family macam kak maria kan?? happy je..

Zharif Azis said...

kelakar lah abah kak maria , flora.com yang tak tahan . hahahhaa

Nina Faressa said...

hahaha i love tokmak!

shidaR said...

flora.com ke zalora .com hahaaa..funny btul abah maria..

safiah sokher said...

Nak sandwichhhhh

nur athiqah said...

hahaha..zalora @ flora..mana yang dan ja la..hiiii..

nur athiqah said...

hahaha..zalora @ flora..mana yang dan ja la..hiiii..

Eiya Farihah said...

waa bestnya meeting dengan koreans..

ᎻᏃᏃᎥᎬ ᎫᏁᏁᎥᎬ said...

SEDAP SANDWICH.TU JE.BAI.

DatinWowhh Najah said...

hhahaha ini lucu!

Ela Tasneem said...

Sedapnya sandwich OMG

boni kacak said...

hahaha.. imaginasi awak memang terbaik kan?hahaha

comeliness_zaty said...

op op op oppa gangnam style! hahah..dlm meeting pn sempat imagine cmtu.

I am a blogger Wife said...

serius lawak giler.

Put Dianas Addnan said...

thats really funny ok :D

✿Lady Ainaa✿ said...

hahahahahaha... tolonglah!! pecah perut den membacenya... hahahahahaha.... lawak gila... ena pun tak terfikir sedemikian.. XD

Nur Iffany said...

assalamualaikum..nice blog..saya dah follow awak..jemput singgah utk lihat koleksi tudung yg menarik di shoopylegacy.blogspot.com , boleh follow sekali saya balik ye..hehe tenkiu :D

Niza K. said...

sempat tu berimaginasi. hahahahaha funny la u, dik..

athirah said...

random abes akak neyh.. hahaha

iamtain said...

hai kak maria. i don't know since when i adore u la kak maria. tapi you memang awesome! your blog inspired me. A LOT! :))

amalina husna said...

jovian mandagie tu selalu husna boleh perasan kat tv je kak..=)

la nie sibuk org dok woo sana woo sini dgn gangnam style tuu..:D

Azney Shamsuddin said...

lawak betul lah kak maria nie

dindapanda said...

Hello ka maria , Salaam :)
the best part from this post is when ur tokmak said : ""bila berpacaran, kalau kau jatuh terlanggar batu, laki kau marah batu tu tau!! bila dah kahwin, laki kau marah kau sebab tak nampak batu tu!!"

hahahha yeeyyyy that's right mybe but my husband never like that since we got married at 2010 or maybe not yet hahhahah

btw i wonder if tokmak isnt grandma it is?

kecupjauhfromindonesia :)

kelipkelipchumel said...

ouwhhh..hebat.trobang segala stress time time tu jgk.ehehe

Kathy Rospin said...

maria elena + hunny madu muke seiras dah macam adik beradik dah. mesti meriah korang kalau kumpul ramai2 kan. teheee

anif abdullah| AA said...

haha.. lawak :D

KIMEUN it's only a name said...

hahaha kelakar.tapi serius kalau dengar lagu gangnam style tuh dari stress mmg trus x stress..hehehe