Monday, May 9, 2011

Raja Buli

Salam~


have you read the newspapers about the students of SMK Raja Abdullah assaulting a student? (read it here)
if you've read it but never seen the video, here it is:





now the Deputy Education Minister is taking action on this, but as of now, the students have apologised for the heinous act. (read it here)



*ehem*
i wonder where the teachers were. probably ada meeting PIBG or meeting Agong or whatever or maybe it was recess.. so many possibilities.
tapi yang i tau, budak perempuan kat belakang the victim yang duk gelak gelak gembira torturing this girl memang mintak terajang.
and all the unknown hands yang slap la, hentak la, all that madness, pun memang mintak penampar.

inhale. exhale.

i pity the victim.
i really do.
so i pray that she will be able to stand up for herself one day, and hope that she can finish her studies in a better environment.

who knows kan, one day, budak budak yang bully dia ni, kena kerja under her. it could happen. *shrugs*

if you students of SMK Raja Abdullah, i hope you know that your school is very much in the red zone.
so a lesson for all you kids or teens and even adults, these kind of acts will eventually be found and caught.
don't do stupid things. you wanna cocok bontot with the remote sebab your mom deleted your WOW account, fine. by all means go ahead if it's only hurting yourself.
but do not hurt other people and animals.

one day all this stupid acts you've made on others, will fly back shitting on your face.
just because you can hide your identities on the internet, in the end, Tuhan jugak nampak and you know this well, Tuhan Maha Adil.

peace.

89 comments:

Muhammad Azim said...

woaah ! Seriously , those girls are really SAMSENG! Pity her -,-

gymah said...

perempuan zaman sekarang .. nauzubillah.

*betol kta maria, one day, org yg bully dia tu kerja bwah dia. baru malu xigt dia.

*evrythg happen for a reason. kte tak taw mcm mne prangai bdk yg kne bully tu.. mybe org bully dia sbb xtahan ngan prangai dia ke or whatsoever lh kan..just pray for them that this thng would not happen again.

wannurfazrini said...

eh mangsa macam cacat je kat muka. OMG takkan tade pelajar lain dlm kelas tu yg tgk tak bantu? ke semua buat bodoh je? kesian pelajar tu!

park han byul said...

rasa nak mengamuk tgk video tu '=..=

Peri PiA said...

i know the school ....sigh

cma said...

teruk gyle girls yang buat tu. ape salah bdk perpmuan yang kena insults tu. dia dduk diam diam je x kacau pon.

goverment malaysia patut tengok video ni.

ain ihsan / ainkhj :) said...

omg i was like crying watch that vdeo . my action will be like this to budak yg buli victim tu : AKU NAK HEMPUK KEPALE DIA DEKAT CERMIN KACA TU BIAR MUKA BERDARAH SO ADE CALAR AND PARUT :) KAU NAK JADI GANGSTER KAN ? DHAAA ! HAMEK KAU !

sue perbs.. said...

huh... memang nak kene pelempang je budak2 yg buli tu... hebat sangat lah tu buli org

♥ Misz Qila =) ♥ said...

kejam betul la ! xde rase kecian langsung pun . xpela hanya Tuhan dapat membalas perbuatan mereka tu .

khairunnisa ♥ said...

kenapa buat kawan macam tu. Ish. *crying* hope budak tu berjaya masa depan nanti.

FatenNabila :) said...

Ya Allah. jahat nya dorg buat mcm tu. kesian tgk the victim. and hopefully budak budak yg membuli ni dpt balasan balik.

gymah said...

okay, i should say sorry for wht i've said bfore. mngsa bully tu cacat eh? sy xrasa dia berprngai xelok. juz org yg xsuka dia..

Nowa Buddin said...

orang bodoh dan mmg bodoh je buat macam tu. sian, tekanan perasaan buli orang lain. pity jugak dekat budak2 terencat yang buli budak tu.

~uǝǝʇɐɟ said...

kak maria, sy rasa nak nangeeess T.T

humaira said...

kesian nye budak tu . kenapa die tak lawan ? errmmm

mayra aish♥ said...

cean nyew tengok budak yang kena buli tu T__T

gangster betul lah budak sekolah searang neyh...

missbby said...

serius i tak sanggup nak nengok video ni sampai habis..what kind of people ni ha? Tak boleh imagine kalaulah anak i diperlakukan macam tu..huhhhh, mintak2 dijauhkan

Aman Ibrahim said...

speechless while watching this video~

Apa kuasa dey all nak buli and buat sampai macam tuh kat budak perempuan nih and memang kurang ajar! the minstry of education should do something, x kan nak buat dek kowt.

May God safe her..

~Noor'ain~ said...

bebdk nih x blaja Pendidikan Sivik ke? rase nk siku sorg2 bdk yg membuli tuh' smpai hati diorg..
mesti bdk2 tuh bajet diorg tuh cun n hot la konon..'

smoga adik yg kene buli itu,bertabah..chaoyik2..

~LIZA~ said...

gosh.. i can't even watch the video :(

Ms Didie said...

Tears drop already..;(

knpa sgt2 behati binatang (>.<)
even,binatang pon syg anak dia..
i'm totally agree with kak maria,Tuhan Maha Adil..

zacky ~786~ said...

cian yang kna buli tu.~

Nurul Fifi Amalina said...

I think if the girls got prob with the victim,or tak suka pun tak perlu la buat mcm tu kan? Solve la elok-elok.

Bila buat mcm tu, things going worst..

*sigh

aNIsNabiLa said...

kesiannye ,
ape salah budak tu ?
ckgu dorang tak msuk
kelas ke ?
ape la nak jd .
ish ish .

Yuzwan Alli said...

mmg mcm mintak senampang gajah jew tembak sorang2 pembuli itu. Buang negara pun tak pe, ak rela, tak ada gunanya kepada negara.

...:i'm ezza haniza:.... said...
This comment has been removed by the author.
amy azmi said...

"best tak ? kalau best tekan like~~~"

siap boleh tanya lagi tuh last sekali.. bengong gila..

kesian budak tuh..

miss frog said...

napa macam to...haish.......

Aimi dan Pakcik Hashim said...

aku pun budak kena buli dulu
keke

Ayuni Ariffin said...

Astaghfirullah. Thats just too much :(

Ayuni Ariffin said...

Astaghfirullah. Thats just too much :(

cik nor :) said...

even lain kaum and lain agama ,
sedih gila tengok victim tu T_T

tanTENton :] said...

haih tak tahu nak cakap apa :(

zuwaidah said...

speechless...

Dee Zahari said...

omg! ni sume chinese ke?

takde hati perutt..

kesiannyee budak tu

NuruL aTikah said...

pergh. ganas gila la budak2 ni.
huhu kesian yg kne buli tu
malu nye kalau ade kawan act mcm samseng tak bgune tu

Rahika Wahidah said...

pity girl.hmm, kesian juga lah pada para cikgu dan pentadbir sekolah tu. memang dalam red zone la.

Farahiyah Khadijah Ambri said...

dasyat (T_T)

zee said...

Thanks for sharing this sis. I have seen before but the article came out in mandrin and i can't really sure what was actually happened. ;)

FizaFizz said...

Ya Allah! that is sooooo over!

tak patut betul buli that girl!
Tunggu je la pembalasan dari Tuhan..

smiley iyla =) said...

Well This is so embarrassing .
we don't even know about this ! .
saya baru tahu pagi tadi bila cikgu disiplin saya cerita..
and, mereka memang tak patut buat macam ni.. pasal dorang nama sekolah kami jadi buruk.
mereka ni pelajar peralihan.
susah nak kawal, sebab memang tak faham bahasa.. sabar je la

chempaka nur said...

the bullied girl must have some health issues kot..ya Allah, sdihnye tgk..klula adik aku..nauzubillah, minta djauhkn. moga Tuhan mbls pbuatan org yg buli tu, jahat!

p/s: rmbut itu mahkota wanita. sobs T_T

Mya said...

rasa nak menangis tengok vid ni T_T

dan rasa nak melempang lepas tengok vid ni >o<

melampau betul!

Tuhan maha adil. end.

pija jaja's here said...

aku dapat budak2 yg membuli ni letak CILI PADI kat bontot diorang baru rasa...ishhh,,

nadhirah muiz said...

ya allah ya tuhanku apakah yg terjadi nie.....knp budak 2 kurang ajar sgt ha? jng biar kan begini .... please laaa mane ketua kelas korang x kan die x dtg kot....please cikgu prihatin sikit terhadap org macam nie...

nuruαshiα ♥ said...

damn.! girls should not be like the SAMSENG kg PISANG kot.. pity the victim.

Nad Fieya D'rabell said...

nak tunjuk hebat ler tu buli budak lemah..

Jue said...

god will pay cash..if one day her own daughter were treated this way, I hope she will not ask god "why it's happen to her"

cikmudatoxin said...

bapak si buli ah long kot . bapak yg kne buli lak ah ngah . bapak borek anak rintik ? ngahaha . zalim2

Hayati Hamzah said...

jahat gila rasa nak lempang2 je budak kat lakang tu :((

fabscarf said...

pity her omg!

nurul megat shukri said...

sis maria, saye baru tgk berita tv2 td..ade klip vdeo nie..tp blurkn muka pljr tu...kesian die...~

Nikisa Closet said...

sgt sakit hatila...!!!!!benci btul org yg membuli nih...uishhh...

masshie mastura said...

gerammmnyeeeeeeeee. diaorang patut kena rotan je..

Fndy said...

aku nak buat pengakuan,

aku dulu selalu gak buli budak kelas istimewa ni. tiap kali balik sekolah mesti buli. masa tu mana nak matang lagi, tapi zaman tu mana ada budak bawak henpon pegi sekolah.

so siapa nak cili2 aku?

Eyka said...

what goes around goes around..klu org buat kite dy akn kena jugak..saboo je laa! aiseh..=.="

Opah Kentang said...

giler!

macam budak2 baru masuk sekolah je..
form 1 kot.
hm,,ntah la..
budak2 baru nak naik macm tu la kot.

kesian..ish..macam2

dieya said...

Astaghfirullah...
teruknya ya Allah..sebak tgk dat girl diperlakukan smpai mcm tuh..

budak2 tu pun kalaw dah mintak maaf sekalipun,mmg patut kna hukum balik.bg adil.fair n square.eeeiii geram!!

tya said...

ya tuhan maha adil . si jahat belum matang

Jαnnαhツ said...

bodoh la orang yg buli tu...

akim ammar said...

lancau giler prangai bbudak nih.. rmi2 buli sorg.. wth.. haihhh.. aku pon emo pas tgk video nihhh..

princess said...

ape lah salah bdk tu . just leave her alone lah . teruk betul . xsanggup nya nak tgk sampai habis .

syameem said...

mmg mintak kaki btol la bdk2 ni..x sgke tol pmpuan ganas cmni

diyana said...

kisah buli-buli ni memang tak abes-abes..ish3..=.=

puterinuraqiliah said...

superb terhebat budak-budak KING DOL ni

Lya said...

i didnt get to watch the video sbb dah kena remove. im sure its bad & all.. but i feel worse for the name of raja dollah. i had frens there man! they were nice! hope it dznt affect the whole image of the school. sekolah krs kot ni. huhu

honeybee said...

tak bole tgk sbb dah kene remove!

Danial said...

down with them bullies!
:O






p.s. love the WoW account deleted freak out reference. still crack up everytime I watch that. hahaha :P

Drunbella Khoo said...

kurang ajar depa neh.
sakit hati tengok.
isk.
semoga mangsa buli tu mendapat pembelaan yang setimpalnya.
T___T

Ming said...

Salam

Thanks M.E for sharing this.

Trauma, takut dan memang malas nak ke sekolah selalunya, itu antara masalah yang akan timbul kepada mangsa. Selepas itu, mangsa mungkin hilang "selera" untuk ke sekolah disebabkan tidak suka dibuli kerana rasa malu kerana tidak mampu melawan dan sebagainya. Banyak masalah akan dialami oleh mangsa kesan daripada buli ini.
Apa yang saya nak kongsikan:
1- ibu bapa patut tahu apa yang anak mereka buat kat sekolah, rajin2 hubungi cikgu tanya perilaku anak2 kat sekolah, bukannya berikan tanggungjawab kepada guru 100% bila anak mereka di sekolah. Oleh kerana ibu bapa terlalu sibuk tanpa mempedulikan tanggungjawab kepada anak2 masalah ini akan berlaku (budaya samseng), sebab anak2 ni akan berperilaku baik2 depan ibu bapa, tp bukan di luar mata ibu bapa... Cuba kita lihat suatu ketika dulu (zaman 60-80) bila anak2 tahu menghormati antara satu sama lain, sayang menyayangi antara satu sama lain, masalah seperti ini rasanya jarang berlaku. Zaman tu anak2 takut pada ibu bapa sebab ibu bapa tak akan "defense" anak2 yg buat salah, bukan seperti apa yg berlaku pada hari ini di mana ibu bapa lebih percayakan anak2, membela mereka tanpa mendengar daripada pihak yang lain.
2- Ibu bapa perlu lebih menitik beratkan akhlak anak2 walaupun di sekolah terdapat pelajaran moral, agama dan sebagainya. Apa yang kita lihat masih terdapat byk kes2 buli terjadi walaupun pelajar diberikan pelbagai ilmu pengetahuan, oleh itu tugas ibu bapa amatlah penting untuk mencorakkan anak2 mereka.

atau mungkin kerajaan perlu mengubah sistem pendidikan kita hari ini...

ღ p!nk veLvet ღ said...

uwaaa~ cant c tat video, youtube remove it ady :(

ojamoja said...

ini buli dalam real life. same goes to ppl yang buli dalam cyber world. sama je. semua ada bayarannya!!

hey i'm an avid fan of yours.

Inche Vampire said...

sgt setan kot!

NadellaZahare said...

those yg membuli, uncivilized. Takda perikemanusiaan langsung

`Ainin said...

salam.i agree when you said theres so many possibilities on where were the teachers but just saying it as it is, teachers cannot monitor students 24/7.i agree with ming.parents should play their part well, nurturing and implementing good virtues then only send their children to school so teachers can focus on educating them.

ahmad endo said...

kurang vitamin c gangster2 tu....tapi yang paling kurang vitamin c ialah orang yang amik vid and upload tu....bajet gangsterlah tu....kurang vitamin c

amir_4922 said...

kalo ank aku yg kene..budak tu mmg tak hidop die,,huh!!! video nih buat hati sakit jerr..xpe wat goes around comes around...harap ade pembalasan atas sial2 mcm tu..

amalina said...

pity for her

~uǝǝʇɐɟ said...

http://sweetz92.blogspot.com/2011/05/thanks-cik-epal-maria-elena.html

untuk kak Maria juga :)

Mrs. Ruff said...

memang kesian gila tgk budak tu kena buli camtu..geram tgk..nk he amik gunting tu guntingkan rambut tukang buli..

lg satu yg pelik, memang mangsa2 buli selalunya xkan lawan balik ek..redhooooooooo je ngn apa org lain buat, tadah je kepala tu bg dorg gunting..napa x lari? dah kot x larat nk lawan ramai sgt lari la g bilik guru ke..lari la memana pun..haiz..darah tinggi tgk.. :P

Syafiq Rosli said...

harap mereka dapat balasan apa yg dilakukan

Noh Kodiang said...

http://nohisme.blogspot.com/2011/05/harga-blog-mempunyai-follower-atas-10k.html

SuFy said...

nauzubillahh...ishhh, terukkk1!!!

electrony said...

nora elena..

noksi said...

i know budak yg diri belakang victim n bully dia tu punya blog. banyak gile bloggers attack blog dia. but still, budak tu tak habis2 mncarut about those incident. hukuman gantung 2 minggu is soooo not suitable for what she had done to that poor girl. btw check out her blogg
www.wwwcherryboom.blogspot.com

bkn fasha sandha said...

budak2 ni mmg nak kena



www.budakmanentah.blogspot.com

myza said...

hye elena
salam (out of topic skit)
i love your name
how old are u?
boleh bg nama tu kat bakal ank i nnt :)
lots of love

Izyan Masri said...

PUNISHMENT SHOULD BE GIVEN.OKAY.A BIT EMO WHILE READING THIS ENTRY.BHAHAHA :D

wani said...

I'm not going to comment on the topic but I just want to say one thing. Please lah, brush up your freaking English.